Reklam
  • Reklam
KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN MUTLU AKPINAR:...

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN MUTLU AKPINAR: "ADAYLIĞIMI KOYSAM TARİHİ OYLA ALIRIM!"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Kent Restoran' da basın toplantısı düzenledi.

10 Ekim 2018 - 17:52

 Basın toplantısında Akpınar 2014 yılından beri  hayata geçirdiği örnek proje ve yatırımların değerlendirmesini yaptı.  4,5 yılda 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Hüseyin Mutlu Akpınar “Söylediklerimiz, projelerimiz ve işlerimiz, Türkiye’ye örnek olan ‘Karşıyaka Belediyeciliği’ kavramını ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorularına Akpınar “Genel Merkezimiz takdir edip Büyükşehir’e aday gösterirse tarihi oyla seçimi kazanır, rekor kırarım” şeklinde cevap verdi.

 “HER ŞEKİLDE HESAP VERİRİM!"

Gerçekleşen tanıtım toplantısında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri basın mensupları ve İzmir Haber Merkezi yer aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; görev süreci boyunca hayata geçirdikleri fiziki yatırımları, sosyal, sanatsal-kültürel ve sportif faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaştı. Akpınar “4,5 yıldır ‘Bugün ölecek gibi hazırlandım, hiç ölmeyecekmiş gibi çalıştım’, kentimize ve ülkemize dair sorumlulukları yerine getirdim. Yerel yönetimlerin şeffaflığını, hesap verme yükümlülüğünü ve korkmadan, çekinmeden, güven ve cesaretle kamunun önüne çıkması gereğini savunan bir Belediye Başkanı olarak karşınızdayım” diye konuştu.

"SADECE İZMİR'İ DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDIK!"

Konuşmasına ünlü düşünürlerden örnek veren Akpınar; “Bir düşünürün söylediği gibi: Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi! Biz sadece İzmir’e değil Türkiye’ye rol model olan bir Karşıyaka hayal ettik. Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projeler ürettik ve başardık. Biz biliyoruz ki; hayaller cesaret ve emek ister. Ve bu güç, bizde fazlasıyla var! Gelinen süreçte Karşıyakamızı kültür, spor ve sanatta marka kent yapabilme başarısına eriştik. Halkın Belediyesini yarattık. Sosyal ve fiziki projelerle örnek alındık. İçine kapanık, rutin işlerle yetinen, hemşerileriyle bağını koparmış, sokaktan ve hayattan uzak bir belediyecilik anlayışını reddettik, tam tersini yaptık” şeklinde konuştu.

"KARŞIYAKA BELEDİYESİ KENTE VE HALKA DOKUNUYOR!"

Aynı zamanda Akpınar halkın sorunlarını çözen ve hemşerilerini büyük bir imece etrafında toplamayı başardığını dile getirerek şunları kaydetti:

 “Karşıyaka Belediyeciliği, sosyal demokrat dünya görüşünden hareketle, kente ve halka dokunan, sorunların üstüne cesaretle giden ve çözen, hemşerilerini büyük bir imece etrafından toplamayı başaran, “hayaller cesaret ve emek ister” sözünü kendine rehber edinen bir yerel yönetim anlayışıdır. Yalnızca İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olmuştur, soluk aldırmıştır, umut vermiştir. 4 buçuk yılda 110 milyon liralık yatırım gerçekleştirmenin, Karşıyaka’yı büyük bir imece sofrasına dönüştürmenin, kabımıza sığmayan coşku ve çalışkanlığımızın nedeni, doğru strateji ve sağlıklı uygulamalardır.”

"ADAY OLURSAM TARİHİ OY ALIRIM!"

Başkan Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylık sorularına şöyle yanıt verdi: “Ben İzmir’de siyaset yaptım. Kınık’taki, Karaburun’daki, Çeşme’deki insanımızı da partilimizi de bilirim. Ben hayatımı bu kente adadım. Ben mevcut bir başkanken ve Karşıyaka için çalışıyorken ‘adayım’ demem doğru olmaz. Eğer Genel Merkezimiz takdir eder ve beni aday gösterirlerse, 2014’te nasıl Karşıyaka’da rekor kırdıysak, Büyükşehir’de de tarihi bir oyla seçilirim. Yüzde 60 diyorum ama üzerine çıkarsam da hiç şaşırmayın. Tarlada izi olanın hasatta sözü olur. Benim İzmir’de izim var, hasatta da sözüm olacaktır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek