Reklam
  • Reklam
Karşıyaka’ya ‘ekolojik’ park

Karşıyaka’ya ‘ekolojik’ park

Kente ve kentlilere nefes aldıracak ortak yaşam alanları yaratmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, yeni ‘ekolojik’ park projesinin yapımına başladı. Şemikler Mahallesi, Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nin yan tarafında hayata geçirilen proje, çevre dostu ve kent estetiğine uygun tasarımıyla, Karşıyaka’nın en güzel ve nitelikli parklarından biri olacak.

23 Mayıs 2020 - 16:55

KURAKÇIL PEYZAJ VE YAĞMUR BAHÇESİ
Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından projelendirilen park, 6214 Sokak’taki 1800 metrekarelik alan üzerine kurulacak. Arazinin 730 metrekarelik kısmı yeşil alan olarak ayrılacak. Projenin konsepti ve benimsenen ekolojik tasarım ilkesi doğrultusunda, su tüketimi az olan ‘kurakçıl peyzaj’ düzenlemesi yapılacak. Yağmur bahçesi sistemi kurulacak. Park içerisinde yürüyüş yolu, oturma yerleri, çocuk oyun alanı, kedi evi ve bisiklet park yeri de bulunacak. Giriş noktalarında engelli rampaları oluşturulacak. Yer altı çöp konteynerleri konulacak. Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan yapım çalışmaları, yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacak.

DAHA YAŞANABİLİR BİR KARŞIYAKA İÇİN
Fiziki yatırımlarıyla daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent yaratmayı hedeflediklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevre odaklı çalışmalara büyük önem ve öncelik veriyoruz. Bu anlayışımızın yeni eseri olacak park projemizi, tasarımcısından işçisine kadar tamamen kendi ekibimizle hayata geçiriyoruz. Temmuz ayı sonunda da hizmete açmayı hedefliyoruz. Sonrasında 3 bin metrekarelik çok güzel bir park müjdesi daha vereceğiz. Karşıyaka Belediyesi olarak sosyal hizmetlerin yanı sıra, fiziki yatırımlarımızla da daha kaliteli ve mutlu bir kent yaşamı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek