Reklam
  • Reklam
"KARABURUN’ U ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ"

"KARABURUN' U ÇEKİM MERKEZİ YAPACAĞIZ"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin Karaburun Yarımadası'nı bilim, teknoloji ve yazılım üssü haline getirecek projesi heyecan yarattı.

12 Şubat 2019 - 12:16 - Güncelleme: 12 Şubat 2019 - 12:43

ÖRNEK TEŞVİKLER VERİLECEK

"10 numara İzmir" sloganıyla 10 başlık altında açıklanan ve İzmir'in alt yapıdan ulaşımına, ekonomik yaşamdan sosyal donatılarına kadar birçok alandaki dev yatırımları arasında yer alan Karaburun Yarımadası'nın bilim, teknoloji ve yazılım üssü yapılması planı Zeybekci'nin açıklamaları arasında en dikkat çeken projelerden biri oldu.

Projeyle İzmir'in 21. yüzyıl dünyası ve Türkiye'sine yakışır biçimde, dünyanın sayılı bilim, teknoloji ve yazılım serbest bölgelerinden birine sahip olacağını aktaran Zeybekci, "Bilim Teknoloji ve Yazılım Vadisi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün arazisi içinde yaklaşık 40 bin dönüm alanda hayat bulacak. Bunun için gerekli hukuki altyapıyı tamamlamak üzereyiz.

Bakanlığım döneminde hayata geçirdiğimiz Proje Bazlı Teşvik Sistemi sayesinde bu bölgede faaliyet gösterecek firmalara dünyanın en iddialı teşviklerini sağlayacağız. Bu bölgeyi yatırımcı için cazibe bölgesi, dünyanın göz bebeği haline getireceğiz" açıklamalarını yaptı.

FİLM PLATOSU KURULACAK

Türkiye'nin oyun yazılımı ihracatının 2018'de 1 milyar 150 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini de belirten Zeybekci, bölgede ayrıca bir film platosu da oluşturmayı düşündüklerini aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı