Reklam
  • Reklam
Kapsayıcı ve Akıllı Şehirler İçin İzmir’de Buluşuyoruz:...

Kapsayıcı ve Akıllı Şehirler İçin İzmir’de Buluşuyoruz: İnovasyon, Dijitalleşme ve Yüksek Teknoloji Dönüşümü İzmir Hackathon’unda

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında 6-7 Mart’ta İzmir’de, akıllı ve kapsayıcı şehirler için öncelikler ve yol haritası ele alınıyor.

24 Şubat 2020 - 17:27

İzmir Yenilik Merkezi faaliyetleri kapsamında, UNDP, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz Hackathon’da İzmir Metro A.Ş.‘nin açık veri desteği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile kapsayıcı kent ulaşımı için yenilikçi çözümleri düşüneceğiz, geleceğin insan ve çevre dostu şehirleri için atılacak adımları tartışacağız.

 

Günümüzde akıllı, kapsayıcı, yenilikçi ve yeşil şehirleri inşa edebilmek için kentsel ulaşım sistemleri oluşturulması en büyük öncelikler arasında. Yüksek taşıma kapasitesi, enerji verimi, çevre dostu olması ve erişilebilirlik özellikleri nedeni ile öne çıkan çözüm ise raylı ulaşım.

 

İzmir Hackathon’una, yeniliğe ve kodlamaya ilgi duyan, İzmir’de ulaşıma yön verecek çözümler üretmekten keyif alacak yazılımcılar, mühendisler, tasarımcılar, teknolojistler, start-uplar, girişimciler, benzer alanlarda faaliyet gösteren şirketler ve Üniversitelerin ilgili bölümlerinin öğrencileri, 4-6 kişilik takımlar oluşturarak katılacak. Takımların disiplinler arası ve birbirini tamamlayıcı yetkinliklerle kurulması ise önceliğimiz.

 

6 - 7 Mart 2020 tarihlerinde İzmir Havagazı Fabrikasında düzenlenecek İzmir Ulaşım Hackathon’unda kentin raylı ulaşım sistemlerinden sorumlu olan İzmir Metro A.Ş. verilerini katılımcılara açacak. Raylı ulaşım ve mobilite teması altında tespit edilen problemlere çözüm olacak, sürdürülebilirliği, kapsayıcılığı, erişilebilirliği ve sosyal faydayı ön plana çıkaracak önerilerinizi bekliyoruz. İzmir kent yaşamının tam odağında bulunan raylı ulaşım deneyimini yenilikçi yaklaşımlar ile daha da ileri götürmeyi ve geleceğin akıllı şehrine yönelik yol haritasını oluşturmayı hedefliyoruz.

 

Yenilikçi fikir yaratma heyecanı taşıyan herkesin katılabileceği, takımların alanlarında lider mentörler tarafından destekleneceği, 24 saatlik, heyecanlı bir maraton bizi bekliyor. Biz de yaratıcı bireyleri ve yenilikçi çözüm önerilerini bekliyoruz! 6-7 Mart’ta görüşmek dileğiyle!

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek