Reklam
  • Reklam
KANSERİN DÜŞMANI BUĞDAY ÇİMİ !!

KANSERİN DÜŞMANI BUĞDAY ÇİMİ !!

Evde saksıda rahatlıkla yetiştirilebilen şifa kaynağı buğday çimi, kanser hücrelerini yok ediyor. Özellikle kestane balı ile karıştırıldığında çok etkili olduğu belirtiliyor

09 Ocak 2019 - 09:25

Modern çağın ve bası kanser, insan sağlığını tehdit etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı son rapor, tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. 2018 yılında 9.6 milyon kişinin ölüm nedeninin kanser olduğu belirtilen raporda, her 6 ölümden 1'inin de kanserden kaynaklandığı açıklandı. Kanseri tetikleyen etkenlerin başında alkol, sigara, kötü beslenme ve egzersiz yapmama gelirken çeşitli kimyasallar, tarım ilaçları ve radyasyonun etkilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki kendimizi kansere karşı nasıl koruyabiliriz? İşte bu konuda yine imdadımıza şifalı bitkiler yetişiyor. Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, kanser için buğday çimi bitkisinin çok etkili olduğunu açıkladı. Herkesin evinde saksıda rahatlıkla yetiştirebileceği şifa kaynağı buğday çiminin kanser hücrelerini yok ettiğini belirten Bingöl, özellikle kestane balı ile karıştırılıp içildiğinde çok etkili olduğunu söyledi.

BOL BOL SARIMSAK TÜKETİN

Kanserden korunmak için günde 8-10 porsiyon sebze ve meyve önerildiğini belirten İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Dr. Erk, " Zencefil, zerdeçal, sarımsak gibi besinlerin kanser riskini azalttığına dair yeterli bilimsel veri bulunmaktadır.

Sebze ve meyve yemeyi artırmak kansere karşı koruma sağlar ve bu bitkisel besinlerden ne kadar fazla yenirse kanser riski o kadar azalır. Yapılan çalışmalarda sebze, meyve, baklagil, zeytinyağı ve balıktan oluşan Akdeniz diyeti uygulayanlarda Amerika ve Batı tarzı diyet uygulayanlara göre (işlenmiş market ürünleri, hayvansal gıdalar, alkol, kafein, şekerli içecekler, çok az sebze ve meyve) kanser riskinin en az yüzde 50 az olduğu saptanmıştır. Sebze ve meyve alımının artması ile en çok sindirim sistemi kanserleri (ağız, gırtlak, mide, kolon, rektum) ve akciğer kanseri riski azalmaktadır.

En önemlisi de sarımsak ve diğer allium bileşiklerinin (sarımsak, soğan, pırasa) başta kansere karşı koruyucu olanlar dahil 200 kadar sağlığa yararlı fitobesin içerdiği bilinmektedir. Kansere karşı günde 2-3 diş çiğ sarımsak önerilmektedir" dedi.

BİTKİLERLE ÖNLENEBİLİR

Prof. Dr. Erk, domates, brokoli, lahana, nar, greyfurt, reishi mantarı gibi gıdaların yüksek miktarda tüketilmesinin kanserden koruduğuna ve yine organik besinlerin kanser riskini ortadan kaldırdığına dair bilimsel veriler mevcuttur. Antioksidan (E, C ve beta karoten) zengini meyve, sebze, kuruyemiş, baklagil ve tahıllardan oluşan doğal diyetle beslenenlerde kanser riskinin azaldığını belirten Prof. Dr. Erk, tuzlu yiyecekler, kömürleşmiş ızgaralar, salamura veya füme gıdalar kanser riskini arttırmaktadır" dedi.

MANGALDAN UZAK DURUN

Kırmızı veya balık tavuk gibi beyaz etlerin nasıl pişirildiğinin en az miktarı kadar önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erk, "Aşırı pişirilerek kızartılan ve kömürleşmiş hale gelen etin kanserojen olduğu, özellikle kolon kanseri riskini arttırdığı bilinmektedir. Mangal kaçınılması gereken bir pişirme yöntemidir. Pişirilen etlerdeki yağların mangal kömürüne damlaması sonucu ortaya çıkan uçucu karakterdeki kanserojen maddeler ete yapışır ve zararlı etkiye yol açar. Kalp-damar sorunlarına neden olur" dedi.

BUĞDAY ÇİMİ KÜRÜ

Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, kansere karşı mucizevi biti olan buğday çimi kürünü önerdi.Kanser için buğday çiminin kanser hücrelerini savaşarak yok ettiğini belirten Bingöl, "Buğday çimi her zaman evimizde saksıda dahi yetiştiştirilebilen ve özellikle meme kanserine tamamen düzgün bir şekilde kullanılırsa bitirdiği gözlenen ve muhteşem sonuçlar alınan bir bitki türüdür. Buğday çimi saf kestane balı ile sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı alındığı zaman kanser hücreleri ile tam zıt kutupta savaşıp tamamen bitirmeye yakın bir sonuç alınır" dedi.

NASIL YAPILIR?

Ahmet Bingöl iki farklı buğday çimi kürünü şöyle tarif etti:

KESTANE BALLI KARIŞIM

1 kilo kestane balı ile 100 gram buğday çimi karıştırılıp 1 tatlı kaşığı içilecek.

SICAK SULU KARIŞIM

Bunun için 500 gram buğday çimi ile 5 litre su 10 dakika kaynatılacak.

Her gün sabah akşam aç karnına 1 su bardağı içilecek.

MEME KANSERİ İÇİN

Meme kanserine karşı da kestane ballı karışım aç karnına sabah akşam 1 tatlı kaşığı alınabilir.

21 GÜN

Bu kürlere 21 gün devam edilecek. 21 gün kullanılacak sonra 3 gün ara verildikten sonra 21 daha kullanacak faydası görülecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek