Reklam
  • Reklam
İZMİRDE DOĞAN DEĞİL, İZMİRE SAHİP ÇIKAN GERÇEK...

İZMİRDE DOĞAN DEĞİL, İZMİRE SAHİP ÇIKAN GERÇEK İZMİRLİDİR

İzmir Dernekleri Konfederasyon Başkanı Turgay Yokuş Kanal İzmir TV'de Gündem Özel programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

05 Haziran 2018 - 14:21 - Güncelleme: 05 Haziran 2018 - 14:27

Kimin İzmirli olduğunu bilmek gerektiğini dile getiren Yokuş ''İzmir'de doğan mı daha İzmir'li yoksa İzmir'e sahip çıkan mı daha İzmir'li bunu iyi bilmek gerekiyor. Gerçek İzmir'li ortak yaşam alanlarına sahip çıkan, ortak kullandığımız ulaşım araçlarına sahip çıkan, ortak değerlerimize sahip çıkan, İzmir'e sahip çıkan insanlardır.'' diye konuştu.

 

HATA YAPMA ŞANSIMIZ YOK

Derneğin 9 Eylül 1994 yılında İzmirliler derneği adıyla kurulduğunu belirten Yokuş ''Logosu valilik logosudur. Özel bir izinle valilikten alınmıştır. Bizim 6200 Sivil Toplum Kuruluşu üyemiz var. Hata yapma şansımız yok. Bu çatı altında birçok derneğimiz var. Burada amaç vatandaşlarımızın kendi kültürlerini devam ettirmeleridir. Biz kent kimliğini korumak adına kurulmuş bir derneğiz. Tüzüğümüzde İzmir'de doğan, İzmir'de yaşayan herkes üye olabilir. Her kültürden, çerkezi, lazı, kürdü, türkü hemen herkes bizle beraber. Bir mozaik gibiyiz.'' dedi.

 

YÖNETENLER BİR ARADA OLMALI

Yönetenlerin bir arada olması gerektiğini vurgulayan Yokuş ''İzmir Kent Federasyonlarına 2004 yılında başkan oldum. İzmir'in birçok ilçesinde dernekler kurduk. 2009 yılında bunları tek bir çatı altında topladık. Bizim çatımız altında bulunan dernekler; Yetiştirme Yurtları Derneği, Aikido Derneği, Tan Sağtürk Dans Akademi Derneği, Uluslararası Kardeş Şehirler Derneği, Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Özel Eğitim Kurumları Danışmanları Derneği, Sahne ve Görüntü Sanatları Derneği, Türk Mısır Dostluk Derneği, Didim Eğitim ve Kültür Derneği, İnciraltı Gelişim Derneği, Sosyal İnovasyon ve Strateji Derneği, Ulusal İş Dünyası Derneği gibi dernekler bizim çatımız altındadır.'' dedi.

DERNEKÇİLİK İÇİN ALT YAPI GEREKLİ

Sivil Toplum Kuruluşlarının alt yapısı olamadığını kaydeden Yokuş ''Dernek kurmak çok kolay. 7 kişi bir araya gelip dernek kurabiliyor. Ama dernekçilik için alt yapı gerekiyor. Dernekçiliği bilmek gerekiyor. Yoksa görüyoruz birçok STK belediyelerin ve partilerin arka bahçesi oluyor.'' dedi.

 

BİRÇOK PROJEMİZ VAR

Yaptıkları ve yapacakları projelere değinen Yokuş ''21 ilçede kentsel dönüşüm konferansı yapmak istedik. Bunu şu ana kadar 8 ilçede gerçekleştirebildik. Belediyeler sağ olsun bu konuda bize destek verdi. Biz bir araya gelemez denilen kurumları bir araya getirdik. Halk ile yönetenleri bir araya getiriyoruz. Biz teknik işlere girmiyoruz.'' dedi.

KOSGEB'e de değinen Yokuş,KOSGEB girişimcilik eğitimleri konusunda bize yaklaşık 2000 kişi bize başvurdu. Her geleni en az 2 - 3 defa mülakata tabi tuttuk. Mülakattan sonra 175 kişiyi eğitime aldık. 175 kişiden 53 'ü işyerlerini eğitim devam ederken açmıştı. Bunun dışında ilçelerin Coğrafi işaret almaları konusunda çalışmalar, ilçelerin dünden bugüne çalıştayları, İnanç Turizminin başkenti İzmir isimleri kitap, Sosyal yardımlaşma çalışmaları gibi projelerimiz var.'' dedi.

Turgay Yokuş konuşmasını şöyle sürdürdü;

KADINLARIMIZI ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ

''Her derneğimizde kadın sayısı fazla. Kadınlarımızın ön plana çıkarıyoruz. Kadınlar daha iyi çalışıyor. Ülkede demokrasi var diyorlar. Demokrasi kadına saygıdan başlar. Kadınlarımızın ön plana çıkarılması gerekiyor. Partiler sadece seçim zamanı STK' ların kapısını çalıyor. Bu her zaman yapılmalıdır.

 

İZMİRLİ MİLLETVEKİLİ YOK

Bakıyorum İzmir'deki milletvekili listelerine üst sıralarda İzmir'li milletvekili yok. Bu İzmir'e saygısızlıktır. Burada önce STK'lara soracaklar. İzmir'in sorunları neler. Kim İzmir'li kim daha fazla fayda sağlar. Tepeden gelmeyle İzmirli olunmaz. En az 5yıl, 10 yıl İzmir'de olmalıdır.'' dedi.

 

İZMİR'DE DOĞAN, İZMİRLİ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ

Siyasi parti liderlerine de değinen Yokuş ''Siyasi parti liderlerini gördükçe üzülüyorum. Üslupları çok sert. Seviye çok düştü. Biz bunları görmek istemiyoruz. Üsluplarını değiştirip öyle çıksınlar karşımıza. Ne olursa olsun Vatandaşlarımıza şunu söylüyorum. Hangi partiye oy vereceksiniz önemli değil. Burada önemli olan sandığa gitmek. Herkes oyunu kullanmalı.'' dedi.

Konuşmasının son bölümünde İzmirli vatandaşlara çağrı yapan Yokuş ''İzmirli olan, İzmir'de doğan, yaşayan herkesi federasyonumuza bekliyoruz.'' diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti