Reklam
  • Reklam
İZMİR TRAMVAYI ÇİĞLİ’YE GELİYOR

İZMİR TRAMVAYI ÇİĞLİ'YE GELİYOR

İzmir'de tramvay hattı Çiğli'ye uzanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu tramvayın Çiğli İZBAN'dan, Ata Sanayi'ye oradan da Katip Çelebi Üniversitesi'ne kadar uzanacağını açıkladı.

31 Temmuz 2018 - 10:56

 

Tramvayın, Mavişehir İZBAN'a bağlanacağını, çift ring olarak Atatürk OSB'den geçeceğini belirten Aziz Kocaoğlu şu bilgileri verdi: "Tramvay Çiğli İZBAN'dan, Ata Sanayi'den ve Katip Çelebi Üniversitesi'nden geçecek. O zaman gerçek anlamda Karşıyaka tramvayından maksimum fayda sağlanacak" dedi. Bazı meclis üyelerinin, ‘tarih verebilir misiniz' demesi üzerine Kocaoğlu, "Devlette, belediyede tarih verilmez. 80 yerden izin alırsın. Narlıdere Metrosu'nun izni 2 senede çıktı. Nasıl tarih vereceğim? Şimdi Buca Metrosu'nu bekliyoruz, uğraşıyoruz. Alt Yapılar Genel Müdürlüğü inceleme yapıyor. Aralık ayında kalkınma bakanlığına gitti. Üst yazıyla yüksek planlamaya gönderecek. Bakanlar imzalayacak, gelecek" diye konuştu. Karşıyaka Stadı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, 7-8 bin kişinin ayakta 7-8 bin kişinin oturarak maç izleyeceği stat yapılacakmış. Ben bu stat konusundan illallah ettim, yaka silktim. Stadın yeri kesseniz yine yanlıştır. Örneköy'deki stat cuk oturur. ESHOT garajı yaptığımız yeri verin dedik. Bir şey de istemiyoruz. Otobüsleri Örnekköy'deki yere taşıyalım dedik. Karşıyaka bölgesinde bir yere ihtiyacımız var. Burayı alın burada stat yapın dedik. Örnekköy'ü de bize verin ESHOT garajı yapalım dedik. Olmadı. Yapılır inşallah" dedi.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de Kocaoğlu'na ''Yerel seçimlerde aday olacak mısınız?'' diye sordu.  Kocaoğlu, "Bu konuyu 6 ay kala, 1 Ekim 2018 tarihinde bir aksilik olmazsa bir basın toplantısıyla duyuracağım. Aday olup olmayacağımı İzmirli hemşerilerimizle paylaşacağım. Seçimler Kasım'da da olsa bir formül buluruz. Hiçbir koltuk boş kalmaz" yanıtını verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti