Reklam
  • Reklam
İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde yaz hazırlığı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde yaz hazırlığı

 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yaz aylarının yaklaşmasıyla hazırlarını tamamlıyor.

15 Mayıs 2019 - 16:51

 Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlara karşı mücadele edecek yangın ekiplerinin personel ve ekipmanları ile ilgili son hazırlıkları tamamlanıyor.

 Yangın ekiplerin başta koruyucu giyim ve teçhizatları olmak üzere kullandıkları arozözlerin, ilk müdahale araçların tüm ekipmanları tek tek gözden geçiriliyor ve eksikler gideriliyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Akhisar, Bergama, Bayındır, Demirci, Gördes, Manisa , İzmir ve Menderes Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli orman yangınları ile mücadele kuvvetlerini kapsayan denetlemeler, İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar başkanlığında Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar ve şube mühendisleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yonar, orman yangınlarıyla mücadelenin dünyadaki en tehlikeli işler listesinin en üst sıralarında yer aldığını en ufak bir hatanın telafisi mümkünü olmayan acı sonuçlara yol açabileceğini aktardı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görev alanının orman yangınları açısından 1. derece hassas bir bölge olduğunu, yangınlarla mücadele anlamında tecrübeli bir bölge müdürlüğü olduklarını kaydeden Yonar,  "Orman yangınlarıyla mücadele bir ekip işidir, yangın mahallinde bir kişinin yapacağı hata diğer ekip arkadaşlarının da canını yakabilir, iş güvenliği ve sağlığı kapsamında ekipman ve teçhizata ait tüm donanımın eksiksiz olması ve kullanılması gerekir." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek