Reklam
  • Reklam
İZMİR METRO’DA DEV YATIRIM YOLDA

İZMİR METRO'DA DEV YATIRIM YOLDA

İzmir Metro'ya yeni duraklar ekleniyor,işte detaylar...

06 Haziran 2018 - 14:59

Narlıdere'ye bağlanacak olan İzmir Metrosu'nda dev projede çift taraflı anlaşma sağlandı.  Tünelle geçilecek 7,2 kilometrelik tünel 9 Haziran Cumartesi günü büyük bir törenle yapılmaya başlanacak.

180 km’ye ulaşan raylı sistem ağına sahip olan İzmir ağı genişletmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 4. aşaması olarak adlandırılan F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık arasındaki bölümün yapım işinin ihale sürecinin bitirildiği bildirildi. 7,2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak hattın yapımı için Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile sözleşmelerin imzalandığı bildirildi. 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak temel atma töreniyle mevcut metro hattının Narlıdere’ye uzatılması için ilk temelin atılması planlanıyor.

İhale bedeli 1 milyar 27 milyon TL olan işin süresi 42 ay olarak düşünülmekte. 7 istasyondan oluşan hatta Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve son olarak Kaymakamlık istasyonları yer alması planlanıyor. Derin tünel olarak projelendirilen Narlıdere Metro hattı, 2 adet TBM (Tünel Açma Makinası) kullanılarak derin tünel tekniği ile yapılacağından, tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları da ez aza indirilmiş olacağı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Korgeneral Al-Nabet'i kabul etti
Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Korgeneral Al-Nabet'i kabul...
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin açıklama
Ankara'daki organize suç örgütüne yönelik iddialara ilişkin...