Reklam
  • Reklam
İzmir Körfezi kanolarla renkleniyor!

İzmir Körfezi kanolarla renkleniyor!

Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda faaliyet gösteren Karşıyaka Belediyesi Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından kano kurslarında yeni dönemi açtı. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslara, 10 yaş ve üzeri yüzme bilen herkes başvuru yapabiliyor.

10 Temmuz 2020 - 10:56

MUHTEŞEM MANZARALAR

Kurs programı çerçevesinde; her hafta salı ve perşembe günleri 17.30 ile 19.00 saatleri arasında 10 - 15 yaş, 19.00 ile 20.30 saatleri arasında da yetişkin gruplarına yönelik eğitimler veriliyor. Rengarenk kanolarıyla körfezde kürek çeken kursiyerler, hem spor yapıyor hem de keyif ve heyecan dolu anlar yaşıyor. Kanocuların oluşturduğu muhteşem manzaralar da çevredekiler tarafından ilgiyle izleniyor. Kayıt ve bilgi için, 0232 324 73 63 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne ulaşılabiliyor.

YENİ DÖNEMDE İLGİ YOĞUN

Tesiste gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Tahir Secder Akıncı Su Sporları
Merkezi Yöneticisi Erdem Kaçka, “Kano sporuyla hobi amaçlı ilgilenen gruplara yönelik kurslar düzenliyoruz. Can yeleklerini, gerekli malzemeleri biz temin ediyoruz. Pandemi ile birlikte ara verdiğimiz kurslarımızda 30 Haziran itibariyle yeni dönemi açtık ve oldukça ilgi var. Talep doğrultusunda kurs günlerini haftada 4’e çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

HEM SPOR HEM TERAPİ

Kanonun, hem beden sağlığı hem de ruh sağlığı için oldukça yararlı bir spor dalı olduğunu
söyleyen Kaçka, “Kano, hobi olarak yapılsa bile üst vücut kaslarını çalıştırmak için harika bir
spordur. Yüksek oksijen kapasitesi sağlar. Metabolizmanın hızlanması, eklem sağlığının gelişmesi gibi faydaları da vardır. D vitamini yenilenmesine yol açar. Bedenin yanı sıra, ruh sağlığı için de oldukça yararlıdır. Su üzerinde keyifle ilerlerken kendinizi dinleme; çevredeki güzellikleri keşfetme şansı bulursunuz. Doğayla düzenli bir iletişim içinde olursunuz. Rutin yaşama keyif ve heyecan katar. Kısacası hayat kalitenizi yükseltmenize olanak tanır. Bu güzellikleri deneyimlemek isteyen herkese kapımız açık” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek