Reklam
  • Reklam
İZMİR, İZMİR BABA’YA AĞLIYOR...

İZMİR, İZMİR BABA'YA AĞLIYOR...

15 Ağustos 2021 tarihinde vefat eden Sancar Maruflu, İzmir için önemli isimler arasında yer alıyordu. Belediyeci, girişimci, demokratik kitle önderi ve halkla ilişkiler uzmanı olarak tanımlanan Sancar Maruflu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Holding bünyesinde önemli görevler aldı. Peki, Sancar Maruflu kimdir, kaç yaşında vefat etti? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

16 Ağustos 2021 - 09:33 - Güncelleme: 16 Ağustos 2021 - 10:21

Sancar Maruflu 7 Ağustos 1950 tarihinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya geldi. Kırım kökenli Marufoğulları ailesindendir.

 

İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyet görevleri nedeniyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tamamladı. Özel Erdem Lisesi’nin ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden lisans, Ankara Üniversitesi S.B.F. Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan yüksek lisans diploması aldı. Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde stratejik iletişim uzmanlığı unvanı kazanan Maruflu, çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık, yöneticilik, imtiyaz sahipliği, genel yönetmenlik yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı ve yardımcılığı, Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü üstlendi. Yaşar Holding’de de çalışan Maruflu, 1983’te Hisdaş Medyapol’ü kurdu. Bu şirketle Hakkâri'den Edirne'ye devlet törenleri hazırladı.

Cevat Ziya Maruflu, Sancar Maruflu - Diva Magazin

İzmir’i Sevenler Platformu, Ulusal Birlik Platformu, Ege Kültür Platformu Genel Başkanı olan Maruflu, Karşıyaka Rotary Kulübü’nün de kurucularından. 2001 de “Son on yılın en başarılı iletişimcisi”, 2003'te “Son on yılın en başarılı sivil toplum lideri” seçildi.

İzsev çatısı altında Dario Moreno gibi, Tanju Okan gibi İzmir'in ölmüş değerli insanlarıyla ilgili yaptığı anmalar ve ödül törenleri, görülmeye değer vefa örnekleridir. Bu kişilerle ilgili geniş bir fotoğraf, kartpostal, gazete, kitap, kupür, obje ve belge arşivine sahiptir ve tabii ki onlardan da çok, anıları olduğunu aktarır.

 

15 Ağustos 2021'de kaldırıldığı Eşrefpaşa Hastanesi'nde kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek