Reklam
  • Reklam
İZMİR’İN KARNESİNİ KİM VEYA KİMLER HAZIRLAYACAK?

İZMİR’İN KARNESİNİ KİM VEYA KİMLER HAZIRLAYACAK?

Yerel seçimler bitti. 31 Mart 2019 geride kaldı neredeyse 1.5 yıl olacak. Okullarda her yıl karne verilir, peki İzmir’in hizmet performans karnesini kimler hazırlayacak ve kim takdim edecek? İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları koltuklarına ısındılar, seçim beyannamelerinde bahsedilen işleri ve hizmetleri ürettiler veya üretmediler. Bunu hangi kriterde kim belirleyecek?

19 Temmuz 2020 - 17:40

BAŞKANLAR SUSKUN

Borç devir aldılar, karşılarına adeta iflas çıkmıştı. 1.5 yıldır ekonomik istikrarı ve mali disiplini sağlamaya çalışıyorlar. Susuyorlar, konuşamıyorlar, yukarıya tükürseler Bıyık, aşağıya tükürseler sakal, CHP’li başkanlar CHP’li yeni başkanlara adeta enkaz borç bıraktılar ve gittiler. Tabii ki bazıları hariç olabilir.

16 Aydır, çalışanların maaşlarını , devir aldıkları borçları ve genel giderlerini ödemek için bin takla atan belediye başkanları genelde İBBB Tunç Soyer’den destek istediler çözüm bulundu. Bazı ilçe belediyeleri gayrimenkullerini büyükşehire devrettiler, buradan elde ettikleri  paralarla  ayakta kalmaya yaşamaya çalışıyorlar.

Bazı Belediye Başkanları, perde arkasında  ve kulislerde önceki dönemleri eleştirdiler ve ellerinin ve kollarının bağlı olduğunu her seferde çevrelerinde , yakınlarında bulunan insanlara  söyleyip çözüm aradılar. Her sözün arkasından doğru diye gittiler bazı başkanlar zaman kaybetti. Giden belediye başkanları yeni gelen başkanlara adeta kazık atar gibi borç yükü devretti. Başarılı olamasınlar belki daha sonra yine ben gelirim dediler.

Bir yıl bitti üzerine dört ay daha devrildi. Başkanların karnesini kim nasıl hazırlayacak? Belli değil. Hangi ölçümlerle ve kriterlerle kamuoyuna duyuracak merak konusu oldu.

Başkanlar  1 yıllık icraatlarını kamuoyu ile paylaşırken Proje üretmek için “biraz erken” havası yarattılar.

Parklar, bahçeler, kaldırım tamirleri, temizlik hep gündemde kalır, karne hazırlanınca şöyle bir  bakacak olursak belediye dışından halkın gözünden bir değerlendirme yapmak gerçeği yansıtmak ihtiyacı belki hissedilir.

Başkanların karnesini kim ne zaman verecek? Bu güne kadar geçen süre içerisinde neler yapmışlar? İhtisas sahibi liyakatlı kadroyla hangi icraatları gerçekleştirmişler, verilen ihaleler usulüne uygun mudur? Söz vermelerine rağmen kaç kişiyi işten çıkarmışlar, kimleri işe almışlar, şirketler neden zarar ediyor. 2019 yılı faaliyet raporları hiçte iç açıcı değil. Birileri mutlaka belediye başkanlarına halk onaylı bir karne vermeli ki bizlerde belediyelerde hangi ilişkilerle neler yapıldığını çok iyi anlayalım alkışlayalım, veya karneye göre eleştirelim.

Yapılmayan projelerin ve geçen zamanın hesabını kim verecek?..

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti