Reklam
  • Reklam
İZMİR İÇİN ADIM ADIM..

İZMİR İÇİN ADIM ADIM..

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bugün birlikte Ankara’ya gidiyor. Kocaoğlu ve Şengül, kentin taleplerini anlatmak için 3 bakanla görüşecek

01 Ağustos 2018 - 11:00

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in sorunlarının çözümü için işbirliği yaptı. İkili bugün birlikte Ankara'ya gidiyor.​ Kocaoğlu'nun, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakann Murat Kurum'dan randevu talebine jet yanıt geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün de girişimleriyle bugün gerçekleşecek olan görüşmenin ilk durağı saat 15.00'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olacak. Ardından diğer Bakanlıklarla da görüşmeler devam edecek.

BAŞKAN, DOSYA VERMİŞTİ

Kocaoğlu, İzmir'in çeşitli bakanlıklardan talepleriyle ilgili bir dosya hazırlayıp, göreve gelen Aydın Şengül'e vermişti. Şengül de bu dosyayı ilgili bakanlara iletmişti. Kocaoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada 3 bakandan randevu istediğini Ankara'da yapılması planlanan görüşmelere, AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül'ü de davet edeceğini açıkladı. Şengül, Kocaoğlu'nun davetine olumlu yanıt verdi ve "Sözümüzün arkasındayız" dedi. İkili bugün Ankara'da İzmir'in istekleriyle ilgili Bakanlarla görüşecek. 15.00'te Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la bir araya gelecek ikili, diğer bakanlarla da görüşme yapacak.

'PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ'

İl Başkanı Şengül, "Hükümet olarak İzmir'e yaptığımız yatırımları sadece AK Partililere yapmıyoruz. Tüm İzmirlilere yapıyoruz. Kocaoğlu'nun da İzmir'e yapacağı projelerden sadece CHP'liler değil herkes faydalanacak. Biz İzmir'in yararına yapılacak her türlü projenin destekçisiyiz. İşbirliğine varız. Bunu somut olarak gösteriyoruz. Sadece hizmetin siyasete dönüşmesine ve 'Sen yaptın ben yaptım' şeklinde ön plana çıkarılmasından rahatsız oluyoruz. İzmir'de öyle bir algı oluşturulmuş ki, Büyükşehir Belediyesi yatırımları yapmak istiyor ama sanki hükümet engel oluyor.

Böyle bir şey söz konusu değil. Ben göreve geldiğimden beri bana ilettiği İzmir'in ne kadar sorunu varsa hepsini takip ediyorum. Büyük çoğunluğu çözüldü. Kocaoğlu'nun İzmir'e yapmak isteyip de hükümette bekleyen hiçbir dosyası kalmayacak" dedi.

'DAVALARI GERİ ÇEKSİN'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hükümetin İzmir'e yaptığı tüm yatırımlara karşı dava açtığını dile getiren Şengül, "Aslında engel olan Büyükşehir Belediyesi. Çevre düzeni, kentin gelişiminin plana yansımasıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in geleceğine dair genel bir çevre düzeni planlaması yaptı. Kocaoğlu bu planlara karşı 100'ün üzerinde dava açtı. Diğer bakanlıkların yaptığı bütün işlere TOKİ'nin, Karayolları'nın, Körfez Geçişi, stadlar yani her şeye dava açıldı. Sen kentin gelişmesini dava açarak mı sağlıyorsun? Hükümetin İzmir'e yapmak istediği yatırımları engelleyerek mi sağlıyorsun? Biz bu süreçte Sayın Kocaoğlu'ndan hükümetin kente yapacağı projelerin önünü açmak için davaları geri çekmesini bekliyoruz. Uzlaşı örneğini göstersin. Bizim gösterdiğimiz samimi yaklaşımı onlardan da bekliyoruz" dedi.

'STAT KONUSUNDA YAKA SİLKTİM'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis toplantısına katılan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, "7-8 bin kişinin ayakta 7-8 bin kişinin oturarak maç izleyeceği stat yapılacakmış. Ben bu stat konusundan illallah ettim, yaka silktim. Stadın yeri kesseniz yine yanlıştır. ESHOT garajı yaptığımız yeri verin. Otobüsleri Örnekköy'deki yere taşıyalım dedik. Karşıyaka bölgesinde bir yere ihtiyacımız var. Burayı alın burada stat yapın dedik. Örnekköy'ü de bize verin ESHOT garajı yapalım dedik. Olmadı. Yapılır inşallah" dedi. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de Kocaoğlu'na "Yerel seçimlerde aday olacak mısınız?" diye sordu. Kocaoğlu, "Bu konuyu 1 Ekim 2018 tarihinde bir aksilik olmazsa basın toplantısıyla duyuracağım. Aday olup olmayacağımı İzmirli hemşerilerimizle paylaşacağım" yanıtını verdi.​

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti