Reklam
  • Reklam
İZMİR’İ KOKULAR ESİR ALDI

İZMİR'İ KOKULAR ESİR ALDI

Aziz Kocaoğlu’nun, en büyük hayali Körfez’de yüzmekti. Ancak, aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu, bu rüyadan vazgeçtiğini dün bir kez daha kanıtladı... Körfez’e, Üçkuyular’dan yine kanalizasyon suları akıtıldı...

13 Kasım 2018 - 10:01

İzmirlileri 'Yüzülebilir Körfez geliyor' vaadiyle kandıran Büyükşehir Belediyesi'nin, skandallarına yenisi eklendi.

Akıtılan lağım suları nedeniyle tüm İzmir'e günlerce kötü koku yayan ve en son evsel atıklar nedeniyle deniz marulu tarlasına dönen Körfez'e, Üçkuyular'dan dün de kanalizasyon suları akıtıldı.

Üçkuyular Vapur İskelesi'ne 100 metre mesafede yaşanan olayda deniz kahverengiye bürünürken, pis suyun üzeri martılarla kaplandı.

Kocaoğlu, 2010 yılında, yani 8 yıl önce "3.5 yıl sonra deniz pırıl pırıl olacak. Üçkuyular'dan Karşıyaka'ya da ilk ben yüzeceğim. İnsanlar, diğer dünya kentlerinde olduğu gibi evinden çıkıp denize girebilecek" dedi. Ancak, Kocaoğlu'nun tüm bu vaatlerine rağmen geçtiğimiz aylarda İzmir'i esir alan pis koku nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez'e hala lağım suları akıtmaya devam ettiği ortaya çıktı. Kötü kokunun artık katlanılmaz boyutlara geldiği günlerde Üçkuyular'da denizden numune alan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı testlerde görenleri şaşkına çıkaran değerler belirlendi. Burada deniz suyundaki kirliliğin normalin bin katı olduğu tespit edildi. Aynı günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan tarihi bir itiraf geldi. Kocaoğlu, belediye meclis toplantısındaki konuşmasında Üçkuyular'dan denize kanalizasyon deşarjı yapılmaya devam ettiğini kabul etti. Manzarayı gören vatandaşlar, "Yüzülebilir Körfez bu mu? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez'i yüzülebilir hale bu şekilde mi getirecek? Yazık bu İzmir'e" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti