Reklam
  • Reklam
İzmir depreminde evi hasar görenlere müjde

İzmir depreminde evi hasar görenlere müjde

İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkeme tarafından iptal edilen emsal kararın ardından, depremzedeleri mutlu edecek yeni bir karar aldı. İzmir'de ağır ve orta hasarlı binalar için parsel bazlı yüzde 20 emsal kararı mecliste kabul edildi.

19 Ağustos 2023 - 09:40

İzmir'de 20 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası birçok bina hasar almıştı. Deprem sonrası İzmir genelinde vatandaşlar hasar gören binalarını yenilemek için emsal artışı talep etmişti.

Bunun üzerine Bayraklı ilçesinde kentsel dönüşümün önünü açmak için ada bazlı yüzde 30, parsel bazlı yüzde 20 emsal kararı almıştı. İzmir genelinde kentsel dönüşümü sağlamak için K sınırları belirlenmiş ve parsel bazlı yüzde 20 emsal hakkı verilmişti.

Bu kararın ardından TMMOB durumu yargıya taşımıştı. Mahkeme de nüfus artışı ve sosyal donatı alanlarının artan nüfusa yetmeyecek olması nedeniyle kararı iptal etmişti.

 

Yüzde 20 emsal kararı

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin planları iptal etmesinin ardından hızlı bir reaksiyon alarak, ada bazlı yüzde 30 emsal artışından vazgeçti ve İzmir genelinde ağır ve orta hasarlı binalar için parsel bazlı yüzde 20 emsal kararı aldı.

 

CHP'li Aydın açıklama yaptı

 

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın,  AK Parti’nin Bayraklı’ya istisna var da Bornova ve Karşıyaka’ya yok mu çıkışına açıklama getirdi. Aydın, “Bildiğiniz gibi bu önerge,önceki önerge ve K Bölgeleri önergesi sorun çözmek için oluşturulan istisnai bir önerge. Dolayısıyla  bu istisna uygulama tüm sorunlara çözüm olamaz.  Biz acil sorunlar çözüm bulsun diye uğraşıyoruz.  Oy birliği verdi AK parti de elbette eksiği  vardır ve yeterince sorun çözülmeyebilir. Yargıya  da taşındı konu ancak hem biz hep AK Parti grubu sorunu çözmek için uğraşıyor. Ama AK Parti Grubunun dediği gibi daha fazlasını yapamayız o zaman yasal çerçevenin dışına çıkmış oluruz ve yargıda da sorun yaşarız. Oy birliği veren herkese teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur
Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri...
 Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü
Fidan, Ukrayna Meclis Başkanı Stefanchuk ile görüştü