Reklam
  • Reklam
İzmir’de "Yolcu Taşımacılığında Erişilebilirlik...

İzmir'de "Yolcu Taşımacılığında Erişilebilirlik Çalıştayı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olan olmayan herkesin ulaşım araçlarını kullanması ve sosyal hayatta görünür olması gerektiğini söyledi.

11 Temmuz 2019 - 14:30

Türkiye ve AB tarafından ortaklaşa finanse edilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Projesi"nin İzmir Çalıştayı, Suat Taşer Tiyatrosu'nda yapıldı.

Ulaştırma sektörünün temsilcilerinin bir araya geldiği çalıştayda konuşan Bakan Yardımcısı İskurt, erişebilirlik alanındaki farkındalığı yaygınlaştıracaklarını, gönüllerde daimi kılacaklarını belirtti.

Eksik sunulmuş bir hizmetin sonuca ulaşamayacağını vurgulayan İskurt, şöyle devam etti:

"Farkındalığın yaygınlaşması için herkesin aktif olması gerekiyor. Erişebilirlik konusunda genelleşmiş algı, yalnızca çoğunluğun hareket kabiliyetinin göz önüne alınmasıdır. Bu nedenle 'avantajlı grup' ve 'dezavantajlı grup' kavramları ortaya çıkıyor. Avantajın üstünlük anlamı var. Burada üstün olan taraf yok. Hizmeti yeterince kullanabilen ve kullanamayan ayrımı vardır. Değişime önce dilden başlamalıyız. 2017 yılında başlattığımız bu proje genelleyici algının kapsayıcı hizmet algısına dönüşmesi için önemli bir projedir. Çalıştay ile bu anlamda sesimizi duyurmak istiyoruz. Engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olan olmayan herkes ulaşım araçlarını kullanmalı, sosyal hayata karışmalı, sosyal hayatta görünür olmalı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti