Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE YENİ DÖNEM

İZMİR'DE YENİ DÖNEM

İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksilere takılan güvenlik kameraları konusunda şehir merkezindeki taksi sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi.

07 Kasım 2018 - 11:18

İçişleri Bakanlığı genelgesi üzerine İzmir'de de taksilere güvenlik kameraları takılmaya başlandı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yönetimindeki çalışmaları engellemek isteyenler olduğunu, SMS ve sosyal medya mesajlarıyla hem taksici esnafı hem de kamuoyunun provoke edildiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, şehir merkezindeki ticari taksi sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi. Anık, bilgi kirliliğiyle esnafın ve taksi müşterilerinin devlete ve odalarına karşı kışkırtılmaya çalışıldığından bahsedildi.

Celil Anık, taksilere kamera takılmasının İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu tutulduğunu belirterek, "Oda olarak kameraları biz takıyormuşuz yalanı da uyduruldu, özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor denilerek toplum ile devlet karşı karşıya getirilmeye de çalışıldı" dedi. Anık, taksideki yolcuların ve şoförün yanı sıra toplum güvenliğinin sağlanmasının, suçla mücadelede devletin elini güçlendirmenin hedeflendiğini dile getirip, şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı genelgesinin ardından UKOME bünyesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de yer aldığı komisyon kuruldu. Komisyonun istenen teknik şartlara göre yetki belgesi verdiği firmalar tarafından 3 bin 500 taksi, bin 117 minibüs, 6 bin servis aracı ve güzergah izin belgesi ile ilçelere yolcu taşıyan 3 bin 8 araca kameralı güvenlik sistemi, bakanlıkça verilen sürenin sona ereceği 31 Aralık'a kadar yerleştirilecek. Yüz tanıma gibi özelliklere sahip kameraların kayıtları İl Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzmir Ulaşım Merkezi'nde tutulacak ve takip edilecek."

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek