Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE RAMAZANIN İLK GÜNÜ GIDA DENETİMİ

İZMİR'DE RAMAZANIN İLK GÜNÜ GIDA DENETİMİ

 İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının ilk günü market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı. 

06 Mayıs 2019 - 16:51

Konak ilçesindeki bir markette et, unlu mamuller ve süt ürünleri reyonlarıyla ramazan paketlerini inceleyen ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini, etiketlerini, ambalajlarını ve saklama koşullarını kontrol etti. Ekipler, hijyen koşulları, soğutucular ve personelin temizliğini de değerlendirdi. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Burak Ağa, gıda işletmelerinde yılda en az 1 kere denetim gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Ramazan ayında da tüketicilerin alışkanlıkları doğrultusunda denetimleri sürdürdükleri anlatan Ağa, "Şekerli mamuller, unlu mamuller, tatlı imalatı yapan yerler, toplu tüketim yerleri, et ve süt ürünlerine denetimlerimizi sıklaştırdık. 2018 yılında 45 bin işletmeye 75 bin denetim düzenlendi. Ramazan ayında bazı ürün gruplarında denetimlerimizi arttırıyoruz. Ramazan paketlerinde de vatandaşlarımız ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmelidir. Karşılaştıkları olumsuzluklarda ise ALO 174 gıda hattını aramalıdırlar." dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti