Reklam
  • Reklam
İZMİR’ DE MUCİZE OLAY !

İZMİR' DE MUCİZE OLAY !

İzmir’de site içerisinde sokak hayvanlarını besleyen vatandaşlara yönetim tarafından para cezası kesildi. 2 bin liraya varan cezayı ödemeyen site sakinine icra takibi başlatıldı. Vatandaşlar yönetim hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor

12 Şubat 2019 - 09:39

İzmir Karşıyaka'da, yaşadıkları site içerisinde yaklaşık 10 sokak kedisini besleyen site sakinleri ile yönetim arasında çıkan anlaşmazlık, mahkemeye kadar uzandı. Site içerisine gelen sokak kedilerini kuru mama ve su kapları ile besleyen, bazı zamanlar kedilerin uyuması için balkonlarına kedi evleri kuran site sakinleri, yönetim tarafından yaptıklarının "yönetim planı ve komşuluk hukukuna" uymadığı gerekçesiyle uyarıldı, ardından kedileri besleyenlere para cezaları uygulandı. Fulya Hayriye Ağım isimli site sakinine ise 2 bin liraya varan para cezasını ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlatıldı. Ağım itirazda bulununca, site yönetimi bu kez de itirazın kaldırılması için dava açtı. Ağım ve diğer site sakinleri, yapılanın hukuksuz olduğu gerekçesiyle yönetime suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

YÖNETİM HUZUR KAÇIRIYOR

Sokak hayvanlarını besledikleri için site yönetimi tarafından kendisine yaklaşık 2 bin TL ceza kesildiğini söyleyen Fulya Hayriye Ağım, "Daha önceden site yönetiminin belirlediği kedi besleme noktaları vardı, onu bir gecede ortadan kaldırdılar. Şu an hiçbir yerde kedi besleme noktamız yok. Beslediğimiz zaman da ceza yazılıyor. Biz kedileri kuru mamalarla, olması gerektiği şekilde besliyoruz. Hayvanları kısırlaştırıyoruz, sahiplendiriyoruz. Mevcut hayvanların aç bırakılmasına, atılmasına gönlümüz el vermiyor. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, siteye yaptıklarının usulsüz olduğu ile ilgili bildiri yolladı ama bize ceza kesmeye devam ettiler. Ceza kesmeye yetkileri yok. Sokak hayvanlarını istediğin yerde besleyebilirsin. Biz korkarak, kaçınarak hayvan beslemeye çalışıyoruz. Huzurum kaçtı. Evime geliyorum, kapı çalınıyor ve güvenlik ceza kağıdı imzalatmaya çalışıyor. Bu taciz. Cezayı ödemedim, beni icraya verdiler. Buna itirazda bulunduk. Biz de huzur kaçırmaktan tazminat davası açacağız" dedi.

KURU MAMAYA 200 TL CEZA

Kedilerin site içerisine dışarıdan geldiğini, ifade eden Didem Şarman da, "Kedileri beslemeye çalışıyoruz ama izin vermiyorlar. Besleme noktalarını kaldırdılar. Arka arkaya besleyenlere ceza veriyorlar. Yasal haklarımızı aramaya karar verdik. Sadece sokak hayvanlarına kuru mama verdiğim için 200 lira ceza kestiler. Komşuma icra davası açtılar. Biz de eylem yapıyoruz. Bu eylemden sonra onlar da bazı yasal girişimlerde bulunmak isteyeceklerdir. Karşılıklı yasal sürecimiz başlamış oldu" sözlerini söyledi.

KORKUDAN EVDE BESLİYOR

Site sakinlerinden Onur Bayram da sokak kedilerini besledikleri için baskıya maruz kaldıklarını dile getirerek, "Kediyi dışarıda beslerken kameraya görünmemek için hayvanı evime götürüp besliyor ve geri götürüyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti