Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE MHP, İYİ PARTİ VE HDP’NİN MİLLETVEKİLLERİ

İZMİR'DE MHP, İYİ PARTİ VE HDP'NİN MİLLETVEKİLLERİ

24 Haziran seçimleri sonucunda İzmir'de MHP, İYİ PARTİ ve HDP 2'şer milletvekili çıkardı.

26 Haziran 2018 - 12:37

Ak Parti ile birlikte Cumhur ittifakında yer Milliyetçi Hareket Partisi İzmirde yüzde 6,26 oy oranı alarak 2 milletvekili çıkardı.

Yeni kurulan bir parti olarak ilk kez seçime giren Millet ittifakında CHP ve Saadet partisiyle birlikte yer alan İYİ Parti İzmir'de yüzde 10.87 oy oranı ile 2 milletvekili çıkardı.

Türkiye genelinde yüzde 10 barajını aşan HDP ise İzmir'de yüzde 11,48 oy oranı ile 2 milletvekili çıkardı.

MHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

1. Bölge ;

Hasan Kalyoncu : 1969 yılında Trabzon'da doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. 2017 yılında Ege Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüttü. 100'e yakın makalesi bulunan Kalyoncu, İngilizce bilmektedir.

2. Bölge ;

Tamer Osmanağaoğlu : 1963'te Ağrı'da dünyaya geldi. Aydın Üniversitesi'nde yüksek öğrenimine devam etmektedir. Tarım makineleri üreten bir firmanın Erzurum Bölge Bayiliği'ni sürdürmektedir. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Tamer Osmanağaoğlu İstanbul'da özel bir hastanenin ortağıdır. Erzurum ve İstanbul'un ardından İzmir’de de iş imkanı oluşturan Osmanağaoğlu, İzmir'de 10 yıl önce müteahhitliğini kendisinin yaptığı sitede, kendi evinde oturmakta.

 

İYİ PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

1. Bölge ;

Müsavat Dervişoğlu : 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun‘da tamamladı. Gazi Üniveritesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Milliyetçi Hareket Partisi‘nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler yüklendi. 1978 yılında Fatsa (ÜGD) Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan alınarak, Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkez’de görevlendirildi. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından MHP İzmir teşkilatı’nda görev yapmak için İzmir‘e gönderildi. İYİ Partinin kurulmasından sonra MHP'den isitaf edip İYİ Partiye katılarak genel başkan yardımıcısı oldu.  İş adamıdır. İngilizce bilen Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

2. Bölge ; 

Aytun Çıray : 1957 yılında İzmir Bayındır'da doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'nda çalıştı.DYP Genel Başkanı Tansu Çiller zamanında 1995 yılında DYP’den milletvekili aday adayı oldu ve İzmir ili DYP Önseçim Üçüncüsü seçildi. Ancak merkez kararı ile 5. sıraya kaydırıldı. O dönemde DYP dört milletvekili kazandı. 1999 genel seçimleri 1999 İzmir ili Önseçim Birincisi. Merkez kararı ile listeden tamamen çıkarıldı ve bunun üzerine DYP’yi terk etmek zorunda bırakıldı.Daha sonra 2002 yılı seçimlerinde Mesut Yılmaz zamanında ANAP İzmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi.Daha sonra Demokrat Parti’ye geçti. DP (DYP) 2007 kongresinde Genel Başkan adayı oldu. Tüm medya ve siyasi analistler tarafından ilk üç aday arasında olduğu kabul edildi, ancak kongreyi siyaseten meşru bulmadığı için adaylıktan çekildi. Fransızca bilen Çıray, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

HDP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

1. Bölge ;

Serpil Kemalbay : 1964 yılında Ardahan'da doğan Serpil Kemalbay, ilkokul ve ortaokulu burada tamamladı.  1978 yılında ailesiyle beraber İstanbul'a yerleşti.  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ardından bir yıl dil öğrenmek için İngiltere'de yaşadı. Türkiye'ye dönüşünün hemen ardından Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) faaliyetleri içinde yer aldı. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluşu ile  SODAP'ı temsilen HDP içerisinde görev aldı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP'nin İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı oldu. Figen Yüksekdağ'ın ceza almasının ardından 3'üncü olağanüstü kongrede HDP Eş Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

2. Bölge ;

Murat Çepni: 1974 yılında Rize'de doğdu. Lise mezunu. 2010 yılında kurulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi içinde çalışma yürüttü. Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) kuruluşundan itibaren Karadeniz Bölgesi'nde ve merkezi çalışmalarında aktif yer aldı. İki dönem HDP PM üyesi olarak görev alan Çepni, Şubat 2018'de yapılan HDP 3'üncü Büyük Olağan Kongresi'nde MYK üyeliğine seçildi. Halen ekolojiden sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti