Reklam
  • Reklam
İzmir’de metro

İzmir'de metro

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'de yapımı planlanan Otogar-Halkapınar metro hattının neredeyse bir katrilyonluk bütçesinin bulunduğunu bildirdi.

29 Ocak 2018 - 16:21

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Otogar-Halkapınar metrosu için 'elim kırılsaydı da baş vurmasaydım' diyerek hükümeti eleştirmesinin yanlış olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetlerinin İzmir için neyin sözünü verdiyse başlayıp bitirdiğini bildiren Delican, "Metroyu da Kemalpaşa’ya kadar uzatıyoruz. Sadece hükümetle ortak olduğunuz yatırım ve projeleri tamamlayabileceksiniz, hanenize yazdığınız hatırı sayılır işler bunlar olacak, sonra kalkıp düşmanca söylemler geliştireceksiniz. Bu olmaz." ifadelerini kullandı.

Delican, "Kemalpaşa-Torbalı-Alsancak demir yolu hattının etüt proje çalışmaları devam ettiği sırada Otogar-Halkapınar metro hattının da proje çalışmalarının yapılmasına karar verildiğini belirterek, şunları kaydetti: "İzmir’de yapılan toplantıda alınan karar gereğince Metro trenleri için Otogar, Altındağ, Çamdibi, Vakıf ve Halkapınar istasyonlarının yapılması kararlaştırıldı. 4,5 kilometrelik hattın zemin etütleri ve fizibilitesi tamamlanmış 2017 yılı içinde 'ÇED gerekli değildir' belgesi alınarak, yatırım programında sadece yapım işi olarak yer alan proje için 40 adet metro aracı alımı dahil, proje bedeli yaklaşık 950 milyon lira yani neredeyse bir katrilyon bütçe yapılmıştır. Hızlı tren projesi ile entegre yürütülen bu etap için kalkıp bütçesi de yetersiz diyorsunuz. Bilmiyor musunuz ki, bu tür projelerde aşama aşama bütçe artırımı da yapılabiliyor. Gerçekten işi bilmeden işe gitmeye kalkışan bir yerel yönetimin balondan muhalefetiyle karşı karşıyayız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti