Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE MECLİSE GİREN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

İZMİR'DE MECLİSE GİREN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ

Türkiye 24 Haziran'da Cumhurbaşkanını ve yeni parlamentoyu seçti.

26 Haziran 2018 - 09:32

Türkiye 24 Haziran'da Cumhurbaşkanını ve yeni parlamentoyu seçti. Yüzde 52.59 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Parlamentoda ise yüzde 53.66 oy oranıyla Cumhur İttifakı 344 milletvekili çıkararak mecliste yeni parlamentoda çoğunluğu elde etti.

İzmir'de Ak Parti yüzde 28,69 oy oranıyla toplam 836,551 oy alarak CHP'nin ardından 2. oldu. İzmir 1 inci bölgeden 4, İzmir 2 inci bölgeden 4 olmak üzere toplamda 8 milletvekili çıkardı. 

İŞTE AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLLERİ

İzmir 1. Bölge milletevekilleri;

Binali Yıldırım : İzmir 1. bölgeden milletvekili seçilen Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım 21 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni bitiren Yıldırım aynı zamanda Gemi İnşaat Yüksek Mühendisidir. Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde (WMU) master öğrenimini tamamlayan Yıldırım, 1978 – 1993 yılları arasında Türkiye'nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi'nde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde de bulundu. İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi olan son Başbakan 58, 59 ve 60, 61, 64'üncü hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. 11 yıl üst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldu.Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir

Mahmut Atilla KAYA :  2 Temmuz 1973 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde dünyaya geldi. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Torbalı'da serbest avukatlık bürosu açtı.Türkiye'nin en önemli sanayi ilçelerinden birisi olan Torbalı'da yerli ve yabancı birçok şirketin hukuk danışmanlığını yaptı. 2011- 2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkezi'nin ve  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir davalarında avukatlığını yaptı. 10 Şubat 2016 tarihinde asıl listeye girerek MKYK üyesi oldu. AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı olarak da görev aldı.

Ceyda Bölünmez Çankırı : 5 Eylül 1978 yılında Ankara'da doğan Çankırı evli ve 2 çocuk annesidir. Başkent Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra iş hayatına başlayıp akaryakıt ve lojistik sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. Mardinliler Eğitim Vakfı'nın kurucu üyelerinden olan Çankırı, 1 Kasım'da AK Parti Mardin Milletvekili olarak seçildi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Çankırı AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Sosyal Politikalar Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı ve TBMM İdari Amirliği görevlerini de yaptı.

Cemal BEKLE : 1978 yılında İzmir'de doğdu. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.2006-2007 yıllarında İzmir Çağdaş Romanlar Derneği Başkanlığı yaptı. Ardından sırasıyla Roman Dernekleri Federasyonu Platformu Başkanlığı ve Ak Parti il yöneticiliği yaptı. Aynı zamanda iyi derece  İngilizce ve İtalyanca biliyor. 

 

 

İzmir 2. bölge milletvekilleri;

Hamza DAĞ : 1 Mart 1980'de Manisa Demirci'de doğdu. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Dağ, evli ve 2 çocuk babasıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hamza Dağ 2004 yılında 2 arkadaşıyla beraber İzmir Barosu'na bağlı avukatlık bürosunu açtı. Serbest avukat olarak çalıştı. Değişim Avukatlar Grubu'nun kurucusudur. İlk siyasi parti deneyimini AK Parti'de yaşayan Dağ, sırasıyla İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir İl Gençlik Kolları Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Şubat 2008 tarihinde AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 3'üncü Olağan Kongresi'nde İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 24'üncü Dönem'de İzmir Milletvekili seçildi. Dağ, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. AK Parti Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Fehmi Alpay ÖZALAN : 29 Mayıs 1973 İzmir'de doğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan Özalan lise mezunudur. Futbol hayatına Altay'da başlayan Özalan henüz 20 yaşında Beşiktaş'a tranfer olmuştur. Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa, İncheon United, Urawa Red Diamonds ve FC Köln takımlarında futbol oynadı.1992 yılından 2008 yılına kadar milli takımlarda forma giydi. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü alan ilk ve tek Türk Futbolcudur. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan milli takım kadrosunda da bulununan Alpay Özalan, '2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcudur. 2002 Dünya Kupası'ndaki başarısından dolayı, Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na sahiptir. Futbolculuk kariyerini Almanya'da bitiren Alpay Özalan, halen teknik direktörlük yapmaktadır. Eskişehirspor ve Samsunspor'u çalıştıran Alpay Özalan, Ümit Milli Takımı'nın başına getirilmiştir.

Necip NASIR (AK Parti): 12 Aralık 1959 yılında Bitlis'te doğan Nasır Evli ve 2 kız, 1 erkek çocuk sahibidir.  Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümü ve Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden mezun oldu. 9 yaşında ailesi ile beraber İzmir'e yerleşti. Müteahhitler Federasyonu ve Kızılay Karabağlar şubelerinin kurucusudur. Federasyon Başkanlığı görevinin yanı sıra Ankara'da kurucularından olduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Vekili, TOBB'da kurulan İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkan Vekili ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi'dir. Ayrıca İzmir Müsiad Danışma Kurulu Üyesi, İZSİAD Danışma Kurulu Üyesi, TÜMSİAD, ASKON, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimar Mühendisler Grubu üyesidir.

Yaşar KIRKPINAR (AK Parti): 1 Ocak 1973'de  Erzurum'da doğan Kırkpınar Evli ve 3 çocuk babasıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasete AK Parti'de başladı. Kuruluşundan beri çeşitli kademelerde görevler yaptı. 7 yıldan beri ilçe başkanlığı görevini yürüttü.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti