Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE İYİ PARTİ, AK PARTİ CHP FARKINI KAPATACAK

İZMİR'DE İYİ PARTİ, AK PARTİ CHP FARKINI KAPATACAK

Siyaset ve İktisat Bilimcisi Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Kanal İzmir TV'de yayınlanan RA Grup Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rıdvan Akgün'ün hazırlayıp sunduğu politik gündem'in konuğu oldu. "Hocaların hocası olarak bilinen ve yazdığı 30'u aşkın kitapla ülkenin sayılı bilim adamları arasında yer alan Erkan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

09 Mart 2018 - 16:13 - Güncelleme: 09 Mart 2018 - 16:30

Kanal İzmir TV'de gündemin nabzını tutan program olan Politik Gündem programının bugünkü konuğu Siyaset ve İktisat Bilimcisi Prof. Dr. Hüsnü Erkan oldu. Deneyimli programcı RA Grup Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rıdvan Akgün'ün hazırlayıp sunduğu programda gündeme dair önemli konular ele alındı. İYİ Parti'nin seçimlere girmesiyle İzmir'deki oy farkların ortadan kalkacağını tahmin ettiğini dile getiren Erkan, gelecek seçimlerin kentte daha yarışmacı gececiğini düşündüğünü söyledi. Erkan, tarımda maddi yardımının yerine üretime dönülmesi gerektiğini kaydetti.

İZMİR'DE İYİ PARTİSİ FARKI KAPATACAK  

İzmir'de gelecek seçimler hakkında yorumlarda bulunun Erkan şunları kaydetti: "İYİ Parti kurulmasının ardından İzmir'de seçimlere girecek olan partiler arasındaki oy farkının azalacağını düşünüyorum. İzmir her zaman demokrasinin kalesi olmuştur. Özgürlükçü olmuştur. Gelecekte de bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. İYİ Partisi seçimlerde İzmir'deki seçimlerde farklılıklar oluşturacağını düşünüyorum. Mesela CHP ve AK Parti arasındaki oy farkının düşeceğini düşünüyorum."

ÜRETİME DAYALI TARIM POLİTİKASI

Ülkede yapılacak tarım desteklerinin üretime dayalı olması gerektiğini ifade eden Erkan, "Ülkede gerçekleştirilen tarım politikasında revizyona gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maddi yardımdan ziyade üretimi arttıracak çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun için farklı projelerin üretilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar yapılan yardımlar tarımdan ziyade farklı alanlarda aktarıldı. Güneydoğu'da çiftçiye yapılan tarım yardımını, çiftçi alıp İzmir'de bina yapıyor. Bunun önüne geçilmeli. Babamın çok iyi bir sözü vardır, 'çalıyı üstten süpürmeyin' yani üstündeki filizi değil kökü koparmak gerekiyor. Demek istediğim tarım politikalarında da maddi yardım değil üretimi arttıracak projelerin geliştirilmesiyle bu sorun çözülür" şeklinde yorumda bulundu.  

ÜLKEDE ARA GRUP KALMADI

Türkiye'de sınıf farklılığın gün geçtikçe arttığını, orta sınıfını yok olduğunun altını çizen Erkan, Orta grubun toplumları sürükleyici ve entelektüel etkisi olduğunu söyledi. Erkan, "Türkiye'de ara grup kalmadı. Bireyler ya çok fakir oluyor ya da çok zengin oluyor. orta tabaka yükselme için iddialıdır. Toplumların sürükleyici ve entelektüel bölümünü oluşturur.  Orta grup diye bir şey kalmadı. Aslında ülkeye çok daha katkı sağlayacak olan orta gruptur, yani sermayesi fikir olan insanlardır. Bu insanlara daha fazla değer verilmesi gerekiyor. Aydınlığa bu grubun bizi çıkaracağını düşünüyorum.  Hele hele yaşadığımız çağda bilimden başka bir rehberimiz olmamalı" ifadelerini kullandı.  

ERKEN SEÇİM AFRİN'E BAĞLI

Afrin'de gerçekleştirilen operasyonda olumlu sonuç alınması halinde erken seçime gidilebileceğini vurgulayan Erkan, "Bu seçim Afrin operasyonunun başarısına bağlı. Siyasette dün dündür, bugün bugündür. AK Parti sürekli anketlerini gerçekleştiriyor. Afrin'den alınacak başarıyla birlikte kısa bir süre içinde seçim yapılabilir. İktidar partisi bu süreci değerlendirecek diye düşünüyorum. Münbiç için bu geçerli olmayacak. Buraya yapılacak olası bir operasyonda diğer devletlerle yapılacak pazarlıklar yapılacak. Bahçeli'nin Suriye hakkında söylediği sözlerin gerçekleşmesi imkanı yoktur. Buna dünya güçleri ne ABD ne Rusya ne de İran izin verir" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırmızı bültenle aranan elebaşı Yunanistan'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan elebaşı Yunanistan'da yakalandı
Yerlikaya, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonunda görev alan personeli kabul etti
Yerlikaya, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonunda görev alan...