Reklam
  • Reklam
İzmir’de Dolu Dolu Kültür Sanat

İzmir'de Dolu Dolu Kültür Sanat

9. Alaçatı Ot Festivali, 5-8 Nisan tarihleri arasında "Sarmaşık&Kuşkonmaz" temasıyla başlıyor.

05 Nisan 2018 - 09:44 - Güncelleme: 05 Nisan 2018 - 09:54

9. Alaçatı Ot Festivali, 5 - 8 Nisan tarihleri arasında "Sarmaşık/Kuşkonmaz" temasıyla düzenlenecek. 

Sadece Çeşme'ye değil, yarımada, İzmir ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getiren, 4 yıl önce adı tescillenen ve binlerce ziyaretçinin akın ettiği festival bugün başlıyor.

Bu yılki teması "Sarmaşık/Kuşkonmaz" olan festivali, Türkiye'nin pek çok bölgesinden tur şirketi, ziyaret programına koydu. 

Anadolu Ateşi, İzmirlilerle buluşuyor

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, "Anadolu Ateşi" ve "Troya" adlı gösterilerini İzmir'de sahneleyecek. 

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın üstlendiği topluluğun "Troya" adlı gösterisinin İzmir özel galası, yarın Halkapınar Spor Salonu'nda izlenebilecek.

3 bin yıllık Troya efsanesine yeniden hayat veren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 200 dansçıyla salona kurulacak 400 metrekarelik sahnede gösteriyi sunacak. Topluluk aynı salonda 7 Nisan'da da doğu ve batı kültürlerini buluşturan "Anadolu Ateşi" adlı müzikali sahneleyecek. 

Gösteride, İzmirliler çağdaş oyunların yanı sıra Türkiye'nin farklı yörelerinden derlenen halk danslarını, Anadolu'nun kültürel tarihi ve müziğini tanıma fırsatı bulacak. 

Opera ve bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi, (İZDOB), geçen ay prömiyerini yaptığı "Minyatür" ve "Gece" balelerini sahnelemeye devam edecek.

Johann Sebastian Bach'ın 1741 yılında bestelediği "Goldberg Çeşitlemeleri" adlı eseri eşliğinde sunulacak "Minyatür" balesi ile Olafur Arnalds ve Max Richter'in müzikleri eşliğinde sunulacak "Gece" balesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezi'nde 7 ve 9 Nisan'da sanatseverler ile buluşacak. 

İZDOB ayrıca, Wolfgang Amadeus Mozart tarafından yazılan "Don Giovanni" operası 12 Nisan'da yeni kostümleri ve dekoruyla Elhamra Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu bu hafta iki oyun sahneleyecek. 

İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'in kaleme aldığı, Orhan Azizoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ali Hürol'un yönettiği "Haydi Karına Koş" oyunu, bugün, yarın ve 7 Nisan'da Konak Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad'ın yazdığı, Cem Emüler'in Türkçeye çevirdiği "Yanık" adlı oyun, 10-14 Nisan tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izlenebilir. Yanık, Lübnan iç savaşından sonra Kanada’ya göç eden Nevval Marvan'ın hikayesini ve ikiz çocukları Janine ve Simon'a bıraktığı vasiyeti anlatıyor.

Konser 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) şef Emin Güven Yaşlıçam eşliğinde konser verecek. 

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alacak orkestraya, kemanda solist olarak Ediz Yaşlıçam ile başkemancı Sema Korkut eşlik edecek.

Konserde Henryk Wieniawski'nin keman konçertosu ile Çaykovski'nin 6. Senfoni'si icra edilecek. 

Türk pop müziği sanatçısı Yalın sevilen şarkılarını 7 Nisan'da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmirli hayranları için seslendirecek. 

Kaynak: AA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti