Reklam
  • Reklam
İZMİR’DE 33 ASIRLIK TARİH

İZMİR'DE 33 ASIRLIK TARİH

İzmir'in Kemalpaşa ilçesini, Torbalı'ya bağlayan Karabel Geçidi'nin kuzey girişinde, Kabartmanın yaklaşık 33 asır önce Hititler’e ait olduğu tarihçi Herodot tarafından da eserlerin bulunduğu belirtildi. Büyük bir kaya üzerine kazılarak yapılan yaklaşık 2.5 metreye 1.5 metre boyutlarındaki kabartmada sol elinde bir mızrak sağ elinde bir yay tutan erkek figürü görüldü.

03 Eylül 2018 - 12:19

İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan , Müdür Yardımcısı Fatih Öztürk ve Karabel Orman İşletme Şefi  Emrah Kaplan  ile birlikte anıtın bulunduğu bölgeye gelerek inceleme yaptılar. İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan  Karabel Ormanları içinde 33 asır öncesine ait böyle eşsiz bir esere ev sahipliği yaptıkları için bundan mutluluk duyduklarını bildirdi. İşletme Müdürü Şahan;  “nasıl  ormanların nesilden nesile taşınması gereken bir hazineyse ,   tarihi eserlerinde aynı şekilde gelecek kuşaklara taşınması gereken eşsiz emanetler  olduğunu söyledi.

İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan : “Ancak maalesef tüm uyarılara yazılı ve görsel basında yapılan  haberlere rağmen bazı duyarsız vatandaşların ormanlarımıza çöp, moloz dökmesi ihmal ve dikkatsizlik sonucu ormanlarımızı yakması gibi bu güzel tarihi eserlerimize de zarar verici yıpratıcı davranışlarda bulunuyorlar bu yüzden her şeyin başı eğitimdir ağaç yaşken eğilir” dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti