Reklam
  • Reklam
İzmir Allianz Kampüs açılışı Başbakan Binali Yıldırım...

İzmir Allianz Kampüs açılışı Başbakan Binali Yıldırım katılımıyla Gaziemir'de açıldı.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de, Allianz sigortaya ait kampüsün açılışını yaptı.

28 Nisan 2018 - 12:51

İzmir Gaziemir'de bulunan Allianz Kampüsün açılış partisine Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve çok sayıda konuk katıldı. Çeşitli etkinlikler ile başlayan kampüs açılış partisi Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından eğlence Allianz çalışanları ile gece boyu devam etti. Partide renkli anlar yaşandı. Katılımcılar ve personeller doyasıya eğlendi.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de, Allianz sigortaya ait kampüsün açılışını yaptı. İzmir Gaziemir'de bulunan Allianz Kampüsün açılış partisine Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve çok sayıda konuk katıldı. Çeşitli etkinlikler ile başlayan kampüs açılış partisi Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından eğlence Allianz çalışanları ile  gece boyu devam etti.  Partide renkli anlar yaşandı. Katılımcılar ve personeller doyasıya eğlendi.

Sigorta, finans ve bireysel emeklilik sektörlerinde faaliyet gösteren Allianz, bünyesindeki farklı birimleri İzmir'in Gaziemir ilçesinde kurduğu kampüste topladı. 27 milyon Euro'ya mal olan 1100 çalışan kapasiteli kampüs, 17 dönüm arazi üzerine kuruldu. Başbakan Binali Yıldırım da çalışanlarının büyük bir bölümünün İzmir'den istihdam edildiği kampüsün açılışını gerçekleşirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, parti yöneticileri, milletvekilleri ile şirket yöneticisi ve çalışanları da açılış törenine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Geçtiğimiz sene 1,5 milyon olarak sağladığımız ek istihdamın, bu sene yatırım ortamını iyileştirme ve yeni teşvik paketlerimizle inşallah daha yukarı seviyelere ulaşacağına inanıyoruz. Hükümet olarak bu yönde kararlı, tutarlı, istikrarlı politikalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

Sarıeroğlu, Gaziemir ilçesinde Allianz İzmir Kampüsü açılışında yaptığı konuşmada, Bakan olduktan sonra İzmir'e ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini, bunun da istihdam sağlayan bir açılışla olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'de uzun yıllar faaliyet gösteren Allianz ailesinin, Türkiye'nin kalkınma ve dönüşüm sürecine paralel şekilde büyümesini temenni eden Sarıeroğlu, kampüsün, "çalışan dostu" şeklinde dizayn edilmiş olmasından ayrıca mutlu olduğunu vurguladı.

Sarıeroğlu, birçok iş yerinin çalışanlar açısından bu şartlara kavuşmasını diledi, kampüste İŞKUR tarafından uygulanan iş başı eğitim programının hayata geçirildiğini belirtti.

- Yeni teşvik paketleri

Bakan Sarıeroğlu, 2002'den itibaren İzmir'de 414 bin kişinin İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini dile getirerek, "Bu rakam 2002 yılında 3 bin 131 kişiyle sınırlıyken 2017'ye ulaştığımızda 27 kat artarak 81 bin kişiye bir yılda ulaşmış olmasında aslında ortaya koyduğumuz teşvik paketleri, istihdamla ilgili uygulamalar ve İzmir'e vermiş olduğumuz yatırımlar bağlamında katkı sağladı." diye konuştu.

Sarıeroğlu, istihdamın birinci öncelik ve gündem maddeleri olduğuna işaret etti.

Arka arkaya çok güçlü teşvik paketlerini uygulamaya koyduklarını anlatan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Kadınları, gençleri ve engellileri önceleyen ve onların çalışma hayatının öznesi haline gelmelerini sağlayıcı çok güçlü politikalarımızı devreye aldık. Geçtiğimiz sene 1,5 milyon olarak sağladığımız ek istihdamın, bu sene yatırım ortamını iyileştirme ve yeni teşvik paketlerimizle inşallah daha yukarı seviyelere ulaşacağına inanıyoruz. Hükümet olarak bu yönde kararlı, tutarlı, istikrarlı politikalarımızı devam ettireceğiz."

İzmir Valisi Erol Ayyıldız

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Allianz tarafından kente yapılan yatırımdan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Başbakan Binali Yıldırım'a da İzmir'e olan ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Aylin Somersan Coqui

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Aylin Somersan Coqui ise katılımcılara, kendileri için çok anlamlı günde yanlarında oldukları için teşekkür ederek, 2 yıl önce İzmir'e taşınma kararı aldıklarını vurguladı.

İzmir'de olmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Coqui "1100 kapasiteli operasyon merkezimizi muazzam bir şehre taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir'e taşıma kararımızı büyüme öngörüleri, iş sürekliliği ve sürdürülebilirlik yaklaşımları doğrultusunda yaklaşık 2 yıl önce aldık. Neden İzmir? Çünkü metropol olması, kaliteyi yansıtacak potansiyeli ve sanayisi ile hem yerel he ulusal yatırımcı için cazip bir şehir." dedi.

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Oliver Baete: "Türkiye'nin büyümesini destekliyoruz"

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Oliver Baete de kampüsün, Allianz'ın Türkiye'de uzun yıllar faaliyet göstereceğinin bir niyeti olduğunu aktararak, "Büyük yatırım yaptığımız bu ülkenin ekonomisinin sürekli büyümesini destekliyoruz. Allianz grubu, dünyada 70'ten fazla ülkede 140 bin Allianz çalışanıyla 86 milyondan fazla müşteriye mükemmel hizmet sunuyor." ifadesini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Allianz ailesinin İzmir'i seçmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, seçim startını vermek için geldiği İzmir'de, Allianz sigortaya ait kampüsün açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "Aslında 1.5 yıl seçim yapmayabilirdik. Seçim gönüllerden ağıza gelince, laf sokağa inince yapacak bir şey yok, işi uzatmamak lazım. Defalarca seçim zamanında yapılacak dememize rağmen, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim söylemlerini sürekli devem ettirdiler. Yatırımcı için öngörülebilirlik her şeyin önünde gelir. Seçim lafı ortada dolaşmaya başladı mı herkes beklemeye geçer. Bundan kim kaybeder, ülke kaybeder. Onun için bu meseleyi gündemden çıkarmaktan başka çare yok. 24 Haziran'da ülke olarak sandığa gidip, ülkenin gelecek 5 yılını yeniden başlatmış olacağız" dedi.

'BUGÜN İŞBAŞI YAPTINIZ, EĞLENMEK HAKKINIZ'

Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasına, "Bugün işbaşı yaptınız, eğlenmek hakkınız" sözleriyle başladı. Siyasetçilerin konuşmayı sevdiklerini ve sermayelerinin de konuşmak olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Burada çalışacaklara başarılar diliyorum. Yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırım. Güzel bir tesis olmuş. Sosyal yaşam için çalışma hayatı için çok güzel mekanlar yapmışlar. Kısa sürede de tamamlamışlar. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. İzmir'e iş, AŞ sağlayan herkesin, başımız gözümüz üzerinde yeri var" diye konuştu. İzmir'in gelişmesine büyümesine istihdama katkı sağlayan her girişimin arkasında olduklarını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Olmaya da devam edeceğiz. Her yapılan yatırım, Türkiye için kalkınma demek, iş demek, refah demek. Allianz grubu bölgesel istihdama da katkı sağlıyor. Verdiğimiz desteklerin bundan böyle de artarak devam edeceğini bilmenizi istiyorum" dedi.

'KÜRESEL YATIRIMCININ İLGİSİ TESADÜF DEĞİL'

Küresel yatırımcıların Türkiye'yi tercih etmelerinin tesadüf olmadığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:

"Neden tercih ediyorlar, çünkü Türkiye'de 15 yıldır istikrar var, güven var. İspanya'daydım, orada yatırımcılar Türkiye için can atıyor. Neden? Türkiye coğrafyası ve hitap ettiği etrafındaki ülkeler bakımından yatırıma çok cazip bir yer. Türkiye'den 3.5 saat uçuşla 60 ülkeye varıyorsunuz. 1.5 milyar insanın yaşadığı 30 trilyon dolar bir hasılanın olduğu bölgeden bahsediyoruz. Türkiye'ye yatırım sadece Türkiye'ye yatırım demek değil. Ortadoğu'ya, Kafkaslar'a, Afrika'ya Balkanlar'a yatırımdır. Dolayısıyla Allianz grubu güzel bir iş yapmış."

'SEÇİM GÖNÜLLERDEN AĞIZA GELİNCE, LAF SOKAĞA İNİNCE YAPACAK BİR ŞEY YOK'

Türkiye'nin her türlü iç ve dış spekülasyonlara rağmen yüzde 7.4 net büyümeyle G20 ülkelerinin birincisi olduğunu da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün o değerlendirme kuruluşları falan da hepsi ters köşe oldu. 2018 yılında da büyümeye devam ediyor, devam edecek. Çünkü Türkiye ekonomiyi üretim olarak görüyor, istihdam olarak görüyor ve ticaret olarak görüyor. Yenilikçi anlayışımızı hiçbir zaman arka plana atmadan bugünlere geldik. Şimdi de uzlaşıyı ön palana alıp seçim kararı aldı. Aslında 1.5 yıl seçim yapmayabilirdik. Seçim gönüllerden ağıza gelince, laf sokağa inince yapacak bir şey yok, işi uzatmamak lazım. Defalarca, seçim zamanında yapılacak dememize rağmen, siyasi partilerimizin bazıları hemen seçim söylemlerini sürekli devam ettirdiler. Yatırımcı için öngörülebilirlik her şeyin önünde gelir. Seçim lafı ortada dolaşmaya başladı mı herkes beklemeye geçer. Bundan kim kaybeder, ülke kaybeder. Onun için bu meseleyi gündemden çıkarmaktan başka çare yok. 24 Haziran'da ülke olarak sandığa gidip ülkenin gelecek 5 yılını yeniden başlatmış olacağız. Bu seçimin bir özelliği var, yeniliği var. İlk defa iktidar sandıkta seçmen tarafından belli ediliyor. Önceki dönemlerde parlamenter sistemlere vekiller seçilir ama ülkeyi kimin yöneteceğine karar vermezdi. Aklındaki seçtiği Ankara'ya gidince iktidar olmadığını görünce hayal kırıklığına uğrardı. Şimdi işi sandıkta hallediyor. Kendisini temsil edecek vekilleri de seçiyor, Ankara'ya iş bırakmıyor" dedi.

'SİGORTACILIK BİR PLANLAMA İŞİDİR'

Sigortacılığın Türkiye'de yavaş yavaş geliştiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Sigortacılık bir planlama işidir. Binbir zahmetle bir şey alıyorsunuz. Onun başına bir şey geldiği zaman toparlayamıyorsunuz. Sigorta olduğu zaman araba kaza mı yaptı, çalındı mı huzurunuz kaçmıyor. Sigortacılık havaya, boşuna verilen para gibi gelebilir ama ihtiyacınız olduğu zaman, yanında olduğu zaman güveniniz kaçmaz. Bu kadar anlaşılır reklamınızı kimse yapamaz, üstelikte bedava. İzmir her şeyin en güzeline sahip" diye konuştu.

Allianz İzmir Gaziemir Kampüs

Gaziemir ilçesinde kurulan Allianz Kampüs için 27 milyon avroluk yatırım gerçekleşti. Bin 100 kişilik çalışma alanına sahip olan Allianz Kampüs'e şu ana kadar 413 kişi işe alındı. 17 dönümlük arazi üzerine kurulan kampüs, üstün teknolojik altyapı ve donanım özellikleriyle yeni nesil bir akıllı bina olma niteliği taşıyor.

Konuşmasının sonunda bazı ülkeleri de eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bazı dost bildiğimiz ülkeler, Suriye, Irak sınırı boyunca terör çemberi oluşturmaya çalışıyor. Ama yanlış hesap yaptılar. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ile bu çemberi kırdık. Hayalleri de yerle bir ettik. Kimsenin düşmanı değiliz ama ay yıldızlı bayrağımıza, toprağımıza 81 milyonun kardeşliğine göz dikenin gözünü çıkarmasını da biliriz" dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte Allianz kampüsünün açılışını yaptı. Sonrasında bir de zeytin ağacı diken Başbakan Yıldırım, kampüsten ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti