Reklam
  • Reklam
İZBAN, MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

İZBAN, MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

İZBAN'da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine başlatılan grev 9'uncu gününe girdi. Grevdeki işçiler, talepleri karşılanana kadar grevi sürdürmeye devam edeceklerini belirtirken, İzmirlilerin ulaşım çilesi sürüyor

18 Aralık 2018 - 09:52

Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN'daki grevle ilgili Demiryol-İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Ahmet Güler, "343 arkadaşımızın haklı talepleri karşılanana dek grev sürecek. İster Ankara'da, ister İzmir'de, ister İstanbul'da çözülsün... 8 gündür eve ekmek götüremiyoruz" dedi.

Grev öncesi İZBAN'ı günde 300 bin kişinin kullandığını, şimdi grev dışındaki makinistlerle 24 dakikada bir düzenlenen seferlerle 40-50 bin kişinin taşındığını ifade eden Güler, "Bazı kesimler İZBAN işçisini siyasete alet etmek istiyor. Bizim işimiz emek. Altın teri için savaşıyoruz" dedi.

İZBAN'da 10 Aralık'ta başlayan grev henüz uzlaşma sağlanamadığı için sürerken, seferleri arttırılan belediye otobüslerinde şoförlerin bir kısmının iziniz çalıştığı öğrenildi.

ESHOT personelinin örgütlü olduğu Genelİş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, personel sayısının zaten az olduğunu ve İZBAN'daki grev nedeniyle mevcut izinlerin de iptal edildiğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek