Reklam
  • Reklam
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e TBMM Başkanı İsmail...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a hakaretten dava

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik açıklaması nedeniyle 'yazılı iletiyle hakaret' suçundan dava açıldı.

27 Şubat 2018 - 11:49

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık soruşturmayı tamamlayarak Akşener hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

İddianamede, Akşener'in de Twitter hesabından Kahraman'a 'açık mektup' başlığıyla bir yazı paylaştığı anlatıldı ve söz konusu paylaşım yer aldı.

İddianamede yazıdaki bazı sözlerin hakaret kastıyla söylendiği, Kahraman'ın da şikayetinin bulunduğu belirtildi. Akşener'in ise savunmasında suçlamayı kabul etmediği, Kahraman'ın ifadesinin namusuna yönelik olduğunu, kadının soyadının evlilikle değişeceğini, Kahraman'ı aradığını ancak ulaşamadığını, bu nedenle şikayete konu yazıyı yazdığını beyan ettiği anlatıldı.

İddianamede Akşener'in 'yazılı iletiyle hakaret' suçunu işlediği ifade edilerek, TCK'nin ilgili maddesi uyarınca 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahkumiyeti istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti