Reklam
  • Reklam
İYİ Parti’de Ulupınar resmen istifa etti: Adaylık Ankara’nın...

İYİ Parti’de Ulupınar resmen istifa etti: Adaylık Ankara'nın kararı!

İl Başkanlığından istifa kararını açıklayan Ulupınar, “Ankara’dan bana istifa et talimatı geldi. Aday olurum, yaparlar ya da yapmazlar Ankara’nın kararı. Ben adayım demem, bir pazarlık içinde bulunmam. Hatta onlar müracaat et demeden müracaat da etmem” dedi.

26 Nisan 2018 - 11:45

Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler ittifak ve milletvekili adaylık listelerini hazırlamak için çalışmaları hızlandırdı.

Yasa kapsamında devlet memuru ve partilerde görevde olan isimlerin adaylıklarını açıklamaları için son tarih 26 Nisan olarak belirtilmişti. İzmir yerelinde de hareketlilik had safhaya ulaştı. Aktif görevde olanların gün içinde istifalarını resmileştirmesi bekleniyor.  Bu kapsamda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar görevinden istifa etti.

İl binasında gerçekleşen basın toplantısında ayrıca 19 il yöneticisi ve 1 ilçe başkanı da görevlerini bıraktı. Öte yandan Ulupınar şu ana kadar kendilerine gelen adaylık başvurusunun 102’ye ulaştığını söyledi.

TÜRKİYE ANADOLU’NUN BAĞRINDAN BİR ANAYI MERAL AKŞENER’İ KURTARICI YAPTI

Başkan Ulupınar, “İYİ Parti yola çıktığı zaman kuramazsınız dediler kurduk, kongrelerinizi yapamaz dediler, yaptık. Mum ışığında yaptık, çöp tenekeleri üzerinde yaptık ama yaptık. Hiçbir siyasi partiye nasip olmayacak, hepsinin bir araya gelmesiyle yapabileceği kongreyi tek başımıza yaptık. Ve o kongrenin ayak sesleri baskın seçimi getirdi. Orada toplanan kalabalık erken ve baskın seçimi getirdi. Ne dedilerse aksi oldu. Öyle bir tarih aldılar ki İYİ Parti’yi seçime sokmamak için her şeyi yaptılar. 24 Haziran da böyle bir karardır. Allah ayaklarına dolandırdı. Olmadı. CHP’nin yapmış olduğu destansı bir duruş Türkiye’nin önünü açtı. Ben CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP’li üyeler dahil hepsine teşekkürlerimi ve şükranlarımı Türkiye demokrasisi adına sunuyorum. Türkiye ne zaman sıkışsa bir kurtarıcı çıkmıştır. Bu kez Türkiye Anadolu’nun bağrından bir anayı Meral Akşener’i kurtarıcı yaptı. Bu ilk başta pek önemsenmedi. Ama bugün iktidarda ciddi bir telaş başladı. Göreceksiniz ilk seçimde İYİ Parti iktidar Meral Akşener de cumhurbaşkanı olacaktır” diye konuştu. 

BİZİM CUMHURBAŞKANIMIZ SİYASETÇİ OLMAYACAK

Ulupınar, “Ben bugüne kadar siyasette bütün görevleri yaptım. Genç yaşta belediye başkanlığı yaptım, bir daha aday olmadım. İktidar il başkanlığı yaptım. Milletvekilliği yaptım. Genel başkan yardımcılığı yaptım. Tüm görevlerimde Türkiye’yi daha refah ve mutlu bir Türkiye yapmak için çalıştım. Ama bugünkü seçim öyle değil. Bugüne kadar gerçekleşen seçimlerin içinde en önemli seçim. Komşularıyla arası iyi olmayan, dünyadan tecrit edilmiş, içeride karpuz gibi ikiye ayrılan bir Türkiye… Bir İYİ Parti olarak bu Türkiye’nin daha iyi hale gelmesi, demokrasiden uzaklaşmamasına talip olduk. İktidarı kazandıktan sonra başarılı olmamız daha zor. İlk işimiz Türkiye’yi normalleştirmektir. Toplumsal barışı sağlamaktır. Türkiye terörü, ekonomik krizi, işsizliği çözebilir ama bunların hepsini birlik beraberlik içinde olursa çözebilir. Şu an Türkiye’nin yüzde 50’si diğer yüzde 50’sine küfrediyor. Karşıdan gelenin düşüncesi ne olursa olsun millet artık birbirine günaydın demeyi özledi. İktidar olur olmaz parlamentoyu yeniden milletin emrine verip, parlamenter rejimi kuracağız. Bir cumhurbaşkanı il, ilçe kongresine giderse o cumhurbaşkanı zaten onun haricinde kalanları dışlıyor. Bizim cumhurbaşkanımız siyasetçi olmayacak. Herkesin cumhurbaşkanı olacak. Sadece denetçisi olacak” dedi.

İSTİFA ET DEDİLER, ETTİM, BEN ADAYIM DEMEM, ADAY YAPARLAR YA DA YAPMAZLAR, ANKARA’NIN KARARI

İstifa kararına ilişkin konuşan Ulupınar, “Ankara’dan bana istifa et talimatı geldi. Ben il başkanlığından istifa ediyorum. Aday olurum, yaparlar ya da yapmazlar Ankara’nın kararı. Ben adayım demem, bir pazarlık içinde bulunmam. Hatta onlar müracaat et demeden müracaat da etmem. Onlar istifa et dedi ediyorum. Yönetim kurulundaki seçime kadar yerime geçici olarak Koray Ükünç geçecek. Yönetim kurulundan ne karar çıkarsa artık o arkadaşımız benden sonra il başkanlığını sürdürecek.  Bu seçimlerin çok önemli olduğunu bir kere daha vurgulamak istiyorum. İl yönetiminden 19 arkadaşımız istifa etti. Bir ilçe başkanımız kesin istifa etti. İki ilçe başkanımız bugün kararını verecek. Bugüne kadar gelen başvuru sayısı 102 civarında” açıklamasında bulundu.

Ulupınar, “Bu görevi benim kadar iyi yapacak, hatta benden daha iyi yapacak arkadaşlarımız var. Ben bu görevi tenzili türbe olarak görmedim. En iyi sen yaparsın dedikleri için büyük bir şerefle kabul ettim. Bundan sonra aday gösterilmesem de ben bir ağabey olarak kenarda kalırım. Kim il başkanı olacaksa emrine girer sonuna kadar destekçisi olurum” dedi.

DUYGUSAL İTTİFAK OLUŞTU ISLAK İMZANIN ÖNEMİ YOK

Ulupınar, “CHP öyle bir ortam yarattı ki 15 milletvekili bize vermekle öyle bir ortam yarattı ki zaten duygusal bir ittifak kendiliğinden oluştu. Islak imzanın bir önemi olduğunu sanmıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde göreceğiz. İYİ Parti’nin alacağı kararlar hem tabanda hem tavanda kabul görecektir. Tacettin Bayır için ne konuştuklarını bilmiyorum. Bu CHP’nin gerçekten son dönemde demokraside attığı en büyük imzadır” ifadelerini kullandı.

ULUPINAR’LA BERABER İSTİFA EDENLER KİMLER?

Hüsmen Kırkpınar, Çağrı Özdemir, Galip Çetin, İbrahim Dönertaş, Lütfü Kılıç, Esra Akkaş, Kamil Ergenekon, Bülent Kırılmaz, Ülkü Doğan, Murat Kapkaç, Erhan Atlı, Sinan Çiğdem, Şükran Yörük, Erhan Atlı, Osman Çandır, Tülay Yaman, Armağan Abacıoğlu, Cengiz üretmen, Adnan Selvi, Serap Özöktem

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti