Reklam
  • Reklam
İSTİKLAL SERGİSİ İZMİR’DE AÇILDI

İSTİKLAL SERGİSİ İZMİR’DE AÇILDI

İstiklal Sergisi'nin açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümünde Kültürpark Atlas Pavyonu'nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce İstanbul ve Ankara'da açılan ve 650 bin ziyaretçiye ulaşan sergiyi İzmir'e taşımanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek tüm İzmirlilere davette bulundu.

31 Ağustos 2021 - 15:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat şehrine dönüştürme vizyonu çerçevesinde İş Bankası ve İş Sanat işbirliğiyle Milli Mücadele’ye dair en kapsamlı sergi olan İstiklal Sergisi’ni kente taşıdı.

Türk milletinin verdiği mücadeleyi bine yakın belge, fotoğraf, film ve objeyle anlatan İstiklal Sergisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda “Büyük Zaferin 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi” başlığı ile Kültürpark Atlas Pavyonu’nda açıldı.

Sergi açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İzmirli iş insanları, koleksiyonerler, sanatseverler, büyükşehir bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Ücretsiz ziyaret edilebilecek sergi 9 Eylül 2022’ye kadar açık kalacak. Sergi 11.00 ile 20.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SANAT ESERİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış töreninde yaptığı konuşmada “Biz İzmir’e kuruluşun ve kurtuluşun şehri deriz. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla yaşıyoruz. Bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaketlerden birinin onun geçmişi ve doğasıyla olan bağının kopması olduğunu düşünüyorum. Çünkü kültürel varlığımız ancak geçmişimizle ve doğamızla şekillenir. Aradaki bağlar kopmuşsa toplum olabilme yanımız, yaşadığımız kente, memlekete bağlılığımız, aidiyetimiz eksik kalır. O zaman çağımızı anlamak ve yaşadığımız zamana dair doğru çözümler üretmek de mümkün olmaz. Bu nedenle bir belediye başkanının asli görevinin ona emanet edilen kentin doğasına ve kültürel mirasına sahip çıkmak olduğunu düşünüyorum. Refahı büyütmenin ve adil bir şekilde paylaşmanın da yegane yolu budur. Açılışını yaptığımız bu sergi geçmişimiz ve bugün arasındaki bağları perçinleyen çok önemli bir sanat eseridir” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti