Reklam
  • Reklam
İstanbul Ticaret Üniversitesinden Türkiye Katma Değer Endeksi...

İstanbul Ticaret Üniversitesinden Türkiye Katma Değer Endeksi Raporu

İstanbul Ticaret Üniverstesi, her yıl Türkiye Katma Değer Endeksi Raporunu açıklayacak.

05 Temmuz 2019 - 10:13

İstanbul Ticaret Üniversitesi açıklamasına göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Türkiye İtibar Akademisi arasında Türkiye’nin katma değer endeksini belirlemek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. 

Bağımsız denetimden geçen veya halka açık şirketlerin ülke ekonomisine sağladıkları katma değeri kamuoyu nezdinde bilinirliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan Türkiye Katma Değer Endeksi (KENDEKS) Projesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Türkiye İtibar Akademisi işbirliği ile hayata geçiriliyor. 

İstanbul Ticaret Üniverstesi, her yıl Türkiye Katma Değer Endeksi Raporunu açıklayacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin akademik raportör ve akademik denetçi olarak rol alacağı işbirliğinin imza töreni üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Baz ve Türk İtibar Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Acar’ın imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, kurum ve şirketlerin ülke ekonomisine sağladığı katma değer ölçümlenecek. Üniversitenin İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de çözüm ortağı olarak rol alacağı KENDEKS raporu hazırlanırken, kıyaslamalar yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Kamuoyu Aydınlatma Platformu, Borsa İstanbul, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası gibi kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların açıklamış olduğu veriler de dikkate alınacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek