Reklam
  • Reklam
İSTANBUL’ DA SEÇİM SONUÇLARINDA SON DURUM !

İSTANBUL' DA SEÇİM SONUÇLARINDA SON DURUM !

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da 31 ilçede AKP'nin yeniden sayım talebini reddetti. YSK, yaklaşık 14 saat süren toplantıda 21 ilçedeki 51 sandıktaki oyların tamamının yeniden sayılmasına karar verdi. Bu sandıklardan sayımı tamamlananlardan gelen sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu'nun oyu 1 arttı.

09 Nisan 2019 - 11:16

YSK, 14 saatlik toplantının ardından AKP'nin talebinin reddedilmesine karar verdi. Kararı AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel açıkladı. Özel, ‘Seçim kurulunun yerleşmiş içtihatları var. Bu içtihatlara bağlı kalarak sayım talebimiz haklı bulundu ve 51 sandıkta sayım kararı alındı. Diğer taleplerimiz ise reddedildi ama bu sürecin bittiği anlamına gelmiyor. 51 sandıkta bütün oylar sayılacak. İstanbul’da 31 ilçede yeniden sayım talebimiz ise reddedildi’ dedi.

SAYILAN İLK SANDIKTA AKP’NİN OYU ‘1’ AZALDI

YSK'nın vermiş olduğu karar uyarınca ilk saydık sayıldı. Avcılar'daki 1017 numaralı sandık sayımına göre AKP'nin oyu 1 azaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve İzmir milletvekili Mehmet Ali çelebi, ‘YSK kararındaki 51 Sandığın ilki sayıldı. Avcılar'daki 1017 numaralı sandık. AKP'nin oyu 1 azaldı’ dedi.

BAĞCILAR’DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın verdiği bilgiye göre, Bağcılar’da da itiraz edilen bir sandıkta sayım tamamlandı. Çıkan sonuç iki aday için de aynı kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı