Reklam
  • Reklam
İstanbul’da sağanak etkili oldu

İstanbul'da sağanak etkili oldu

İstanbul'da gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış etkili olurken uyarılar da peş peşe geldi. Megakentte birçok noktada yağmur nedeniyle araçlar mahsur kalırken, tarihi Mısır Çarşısı'nı su bastı. Beykoz'da ise istinat duvarı çöktü. Olayda göçük altında kalan kişi kurtarıldı. AFAD ise yoğun yağış nedeniyle Bursa ilinin Mudanya ilçesinden 260, İstanbul'un Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden 161, Yalova'dan ise 45 su baskını ihbarı alındığını bildirdi

16 Ağustos 2022 - 10:22

İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 17 il için sağanak yağış uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış etkili oluyor.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yoğun yağış nedeniyle Bursa ilinin Mudanya ilçesinden 260, İstanbul'un Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden 161, Yalova'dan ise 45 su baskını ihbarı alındığını da bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre yoğun yağış nedeniyle Bursa'nın Mudanya ilçesinden 260 evden su baskını ihbarı alındı. Bölgede itfaiye, AFAD, NAK, AKUT, BAKUT ekiplerinin vidanjör, kepçe, bot ve motopomp desteği ile çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul'un Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden şiddetli yağmur sebebiyle 161 su baskını ihbarı alındı, itfaiye ekipleri baskınlara gerekli müdahaleleri yaptı.

Beykoz ilçesinde çöken istinat duvarının altında kalanlar olabileceği ihbarı üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi.

Yalova ili ve ilçelerindeki aşırı yağışlar sonucu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 11 mahsur kalma, 45 su baskını, 8 trafik kazası, 1 trafo yangını, 1 asansörde mahsur kalma, 1 motosiklet kazası ihbarı alındı. İhbarların yapıldığı üç ilde de can kaybı yaşanmadı.

Beykoz'da da yağışın ardından restoranın istinat duvarı çöktü. Göçük altında kalan restoran personeli Emre Arslan 3,5 saatlik çalışmalarının ardından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'un etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Beykoz Körfez Caddesi'nde saat 11.00 sıralarında restoranın istinat duvarı çöktü. Restoranda çalıştığı öğrenilen Emre Arslan, göçük altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. Ekiplerin 3,5 saatlik çalışmaları sonucunda göçük altından çıkarılan Arslan'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Arslan, hastaneye kaldırıldı.

Beykoz’da bulunan Küçüksu Deresi de sağanak yağış nedeniyle taştı. Çevredeki iş yerleri su içinde kalırken, sokakta mahsur kalan vatandaşlar otobüs durağının üstünde bekledi. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Anadolu Yakasında etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış nedeniyle Beykoz’da bulunan Küçüksu deresi taştı. Araçlar ve vatandaşlar yollarda mahsur kalırken, çevredeki iş yerlerini de su bastı. Mağdur olan iş yeri sahipleri, kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. İş makinaları ve ekiplerin çalışmaları sonucunda sular sokaktan tahliye edildi. Su baskını nedeniyle dükkanlarda maddi hasar meydana gelirken, iş yeri sahipleri mağdur olduklarını belirtti.

Taşkının yaşandığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şiddetli yağış sonucu sokakta su taşkınının oluştuğu, mahsur kalan vatandaşların otobüs duraklarının üzerine çıkarak beklediği, araçların yollarda mahsur kaldığı, esnafın dükkanlarından suyu tahliye etmeye çalıştığı görülüyor.

Dükkanı sular içinde kalan Batuhan Bilgiç isimli bir esnaf, “Küçüksu Deresi’nde sürekli aynı problem. Geçen gün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geldi. Ona da söyledik. Ama ilgilenen yok, mağduriyetimiz belli burada. Dere taştı, öbür tarafa su gitmiyor, birikti birikti içeri bastı. Zararımızı kim karşılayarak nasıl çıkacağız bu işin içinden bilmiyorum. Buna bir çözüm üretilmesi lazım. Diğer dükkanlar da bu şekilde. Millet perişan halde” dedi.Çiğdem Türk isimli bir esnaf ise, “Bir anda bastırdı, inanılmazdı. Nasıl olduğunu ben de anlamadım. İşte çalışıyorduk. Bir anda su seviyesi dizlerime kadar geldi. Dışarıya baktığımda insanlar durağın üstünde ayakta duruyordu. Dükkandan dışarı çıkamadık. Fırtına, yağmur bir yandan. O kadar mağdurduk ki anlatamam” diye konuştu.

Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Yakası'nda yağmur etkili oldu. Beykoz'da yollar göle döndü. Soğuksu Meydanı'nda sürücüler zor anlar yaşadı. Soğuksu İlkokulu'nu su bastı. Çevredekiler yağmurdan kaçmak için otobüs duraklarına sığındı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti