Reklam
  • Reklam
İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİSİ TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK RAKAMINA...

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİSİ TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTI

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Haziran 2021 sonuçlarına göre, haziran ayında 2,89 milyar dolar seviyesine ulaşan inşaat malzemeleri ihracatı ile endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 yılı ağustos ayından bu yana en yüksek aylık ihracatı gerçekleşti.

06 Ağustos 2021 - 13:22

İnşaat malzemeleri ortalama ihracat birim fiyatlarının da önemli ölçüde yükseldiği haziran ayı itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 25,86 milyar dolar ile tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi DışTicsret Endeksi, haziran ayında pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son yılların en yüksek performansını gösterdi.

Haziran ayında özellikle yurt dışı pazarlardaki ‘büyük açılma’ ile talepte yüksek bir artış yaşandı. Bu gelişmeler doğrultusunda haziran ayında 2,89 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracat, değer olarak aylık rekorunu kırdı.

Haziran ayında değer olarak endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 ağustos ayından bu yana en yüksek aylık ihracat gerçekleşti. Haziran ayında inşaat malzemeleri ihracatı miktar olarak da 5,85 milyon tona ulaştı. Böylece miktar olarak tüm zamanların en yüksek ikinci aylık ihracatı yapıldı.

Aynı zamanda 2021 yılı haziran ayı itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemeleri ihracatı 25,86 milyar dolar ile tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti