Reklam
  • Reklam
İNCE’NİN ÇARKLARI BAŞ DÖNDÜRÜYOR

İNCE'NİN ÇARKLARI BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Siyasette tam bir çark rüzgarı esiyor. CHP'de genel başkanlığa talip olan Muharrem İnce, çarkçılıkta devirmek istediği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yakalarken İP lideri Meral Akşener de yaptığı manevralarla adeta baş döndürüyor Deniz Baykal 2010 yılında, kaset kumpasıyla Genel Başkanlığı bırakmak zorunda kalınca, "Genel Başkanlığa aday değilim" diyen Kılıçdaroğlu, kısa süre sonra çark etti. Kılıçdaroğlu, o dönemki Genel Sekreter Önder Sav'la anlaşarak genel başkan seçilmişti.

01 Ağustos 2018 - 10:26

İNCE REKOR PEŞİNDE

Seçim döneminde bir söylediği diğer söylediğini tutmayan İnce de, çarkçılıkta Kılıçdaroğlu'na rakip oldu. İnce, önceki akşam çıktığı programda Kılıçdaroğlu'nun daha önce 9 saniyeye kadar düşürdüğü çark rekorunu kırmaya çalıştı. İnce, önce "1250 delege imza vermezse aday olmam" dedi, ardından böyle bir şey söylemediğini iddia etti. İnce, bu tavrıyla sözünden 9 sanayide çark eden Kılıçdaroğlu'na rakip olduğunu gösterdi.

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI

Daha önce "TİKA'yı kapatacağım" sözünden çark eden Meral Akşener ise, günlerdir sahnelediği "Genel Başkanlıktan çekiliyorum" oyunundan çark ederek yeniden koltuğa yapıştı.

REKOR KILIÇDAROĞLU'NDA

2010'da Deniz Baykal, kaset kumpasıyla görevi bırakmak zorunda kalınca, "Genel Başkanlığa aday değilim" dedi. Ancak, kısa süre sonra Genel Sekreter Önder Sav'la anlaşıp aday oldu ve koltuğa oturdu. 2011'de "Ben anketlere inanmıyorum" dedi. 9 saniye sonra ise, "Bizim oyumuz yükselişte, AK Parti'nin oyu düşüşte. Bütün anketler bunu gösteriyor" dedi. 2012'de Dağlıca'daki terör saldırısının ardından İHA'ların terörle mücadelede aktif kullanılmadığını iddia etti. Ancak İHA ve SİHA'lar teröristlerin korkulu rüyası olunca, "Terörist de olsalar SİHA'larla vuramazsınız" deme gafletinde bulundu.TSK'nın İdlib operasyonuna önce destek verdi ve tezkereye olumlu oy verdi. Ama destek açıklamasında "İdlib'ten gelecek her şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" diyerek söylediği ile ters düştü.

İNCE'NİN ÇARKLARI BAŞ DÖNDÜRÜYOR

"CHP'nin genel başkan adayı doğal cumhurbaşkanı adayıdır. Partiyi ben yöneteyim ülkeyi başkası yönetsin olmaz" diyerek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Ancak, Kılıçdaroğlu kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösterince, "Sayın genel başkanım hep söylediniz 'Parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz' ben de bu görüşünüze katıldım dedi.

Mitinglerde ezan okununca konuşmayı yarıda kesti. Ancak, katıldığı programda ezan sesi duyulması üzerine "Ezan okunurken konuşulmaz diye bir şey yok" diye konuştu.

"ABD FE TÖ elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmezse Amerikan askerleri noeli Amerika'da kutlar" diyerek İncirlik'i kapatacağını söyledi.

Ertesi gün ise bu söylediğini inkar etti. İstanbul'a 4. köprüyü kendisinin yapacağını söyledi. Ancak, daha sonra "O söz lafın gelişiydi" diye manevra yaptı.

Canlı yayında, Avrupalı büyükelçilerin kendisine "Erdoğan'ı yargılayacak mısınız?" diye sorduğunu açıkladı. 10 saat sonra ise, "öyle bir şey söylemedim" dedi.

Seçim öncesi "Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkmam" dedi. Seçim sonrasında ise, ilk işi Kılıçdaroğlu'na "Koltuğu bana bırak" demek oldu.

"Benim ağzımdan kurultay duyamayacaksınız" dedi. Ancak Kılıçdaroğlu'na "Kurultayı topla.

Onursal genel başkan ol" teklifinde bulundu.

DÖNÜŞE MAZERET BULAMADILAR

CHP'de olağanüstü kurultay için imza süreci başlatan muhalifler, yeterli imza sayısına ulaştıklarını ve ellerindeki imzaları yarın Genel Merkez'e sunacaklarını açıkladı. Bu arada imza sürecinde çok sayıda delegenin önce noterde imza attığı ardından ise, yine notere başvurarak imzalarını geri çekti. Yeni Asır, bazı delegelerin imzalarını geri çekmek için notere sundukları başvuru yazılarına ulaştı. Bu delegelerin, hiçbir gerekçe bile sunamadıkları görülüyor. Öte yandan, İzmir'de daha önce verdiği imzayı geri çeken kurultay delegesi Cansu Baykara'ya iki isim daha eklendi.

Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam ve Ödemiş İlçe eski Başkanı Dönmez'in imzalarını geri çektikleri belirtildi. İzmir'de toplam 27 imza verildiği ifade edilmişti. Bu gelişmeyle imza sayısının 25'e düştüğü öğrenildi.

"CHP'DE GİZLİ KARAR MERKEZİ VAR"

CHP'de kaset kumpasıyla göreve gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden yıllardır üst akıl projesi olduğu yönünde tartışmalar yapılırken önceki akşam ortaya yeni bir iddia atıldı. Bir programda gazeteci Sevilay Yılman Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın "CHP içerisinde gizli karar mekanizması var" dediği iddiasında bulundu. Programa bağlanan Özkan bu iddiaya tepki gösterdi.

SEVİNÇ ONAYLADI

Ancak Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Tuncay Özkan ile yaptığı görüşmede ortaya atılan iddiaları doğruladı. Tuncay Özkan'ın ardından programa telefonla katılan Sevinç, Özkan'ı yalanlayarak, "27 Haziran'da Özkan ile odasında görüştük. 'Bana birtakım önemli kararlar bir yerlerde alınıyor, bir takım karar merkezleri var. Genel Başkan kararları MYK'dan geçiyor" dediğini öne sürdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti