Reklam
  • Reklam
İnce: "Demokratik bir ortamda, özgürce yarışmamız...

İnce: "Demokratik bir ortamda, özgürce yarışmamız gerekiyor"

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

02 Şubat 2018 - 15:00

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nu, aday olabilmesi için yeterli imzanın bulunduğu bir dosyayla ziyaret ettiğini belirten İnce, "İsterse, kendisine bu dosyayı bırakabileceğimi, isterse Divan'a vereceğimi söyledim. Divan'a vermemin daha doğru olduğunu söyledi kendileri. Partiyi imza baskısından kurtarmak gerektiğini söyledim. Genel başkan yardımcılarının insanlara zorla imza attırdığını, bunun doğru olmadığını, kamuoyunda tartışmalara yol açacağını, bu konuda kendisinin haberinin olmadığına inandığımı ve buna bir önlem alınması gerektiğini söyledim. Sayın delegeler üzerindeki bu baskının kaldırılması gerektiğini, demokratik bir ortamda, özgürce yarışmamız gerektiğini söyledim. Biz, iktidarı eleştiriyoruz. Devletin imkanlarıyla seçimlere giriyorlar, devletin uçağını, helikopterini kullanıyor diye Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyoruz. Parti içi bir yarışta da partinin imkanlarını kullanarak avantaj elde etmenin doğru olmadığını, bunun rahat, demokratik, tartışma ortamında, özgür seçimle sonuçlanması gerektiğini söyledim." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti