Reklam
  • Reklam
İmamoğlu Veto Etti, Yeniden Görüşülücek...

İmamoğlu Veto Etti, Yeniden Görüşülücek...

İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilen Şile ve Güngören’deki İBB’ye ait parsellerin AKP’li ilçe belediyeleri bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise iade edildi.

14 Haziran 2021 - 12:40

İBB Meclisi'nin mayıs ayı oturumları sırasında dikkat çeken iki tahsis kararı alınmıştı. Şile Çavuş Mahallesi’nde 7 bin 535 metrekarelik parsel üzerinde yer alan ek hizmet binası olarak kullanılan Şile Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası, AKP’li Şile Belediye Başkanlığı’na bedelsiz olarak devredilmişti.

AKP-MHP grubunun oyları ile alınan devir kararına CHP “hayır” oyu kullanmıştı.

Güngören Güneştepe Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi yapılmak üzere yatırım programına alınan TOKİ tarafından proje çalışması yürütülen bölgede kalan, mülkiyeti İBB’ye ait yaklaşık 20 bin metrekarelik alan da 10 yıl süreyle bedelsiz olarak AKP’li Güngören Belediye Başkanlığı’na oy çokluğu ile tahsis edilmişti.

Devredilen parseller üzerinde  Aliya İzzet Begoviç Parkı, Spor Parkı ve Güneştepe Spor Sahası ve kültür merkezi bulunuyor.

MECLİSİ İADE EDİLDİ

Oy çokluğu ile alınan iki tahsis kararı, 14 Haziran günü başlayan İBB Meclis oturumlarının gündemine tekrar girdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile ve Güngören'deki İBB arazilerinin AKP'li ilçe belediyelerine tahsis kararlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etti. İmamoğlu'nun veto ettiği kararların haziran ayı oturumlarında oya sunularak karara bağlanması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek