Reklam
  • Reklam
İMAMOĞLU: ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR DÜNYAYI ANCAK BÖYLE...

İMAMOĞLU: ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR DÜNYAYI ANCAK BÖYLE MİRAS BIRAKABİLİRİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında kısa bir İstanbul turu gerçekleştirdi. 2050 yılına kadar 'karbon nötr' bir kent olma taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan İmamoğlu, “Daha yeşil, çevre dostu, karbon nötr bir İstanbul’u 16 milyon İstanbullu olarak hep birlikte var edeceğimize yürekten inanıyorum" dedi.

17 Eylül 2021 - 18:32

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile tarihi yarımada turu gerçekleştirdi.

Meyer-Landrut ile Sultanahmet Meydanı'nda buluşan İmamoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı'na rehberlik yaptı. Meyer-Landrut'u Gülhane Parkı'na kadar süren yürüyüş boyunca, tarihi ve turistik noktalarla ilgili bilgilendiren İmamoğlu, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın bahçesi olarak kullanılan alanda kurulan kürsüde bir konuşma yaptı.

İMAMOĞLU: ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR DÜNYAYI ANCAK BÖYLE BIRAKABİLİRİZ

İklim değişikliği sorununun dünyanın en önemli ve en acil çözüm bekleyen sorunlarından biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Küresel ısınmanın yıkıcı etkilerini her geçen yıl daha da artarak gözlemliyoruz. Başta metropoller olmak üzere, tüm kentlerin çevre politikalarını bu gerçeğin ışığında tekrar ele alması, geleceği bu doğrultuda yeniden planlaması gerekiyor. İstanbul olarak bu konuyu, uluslararası ilişkilerin öncelikli gündem maddeleri arasında ele almaktayız. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünyayı ancak böyle miras bırakabiliriz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti