Reklam
  • Reklam
İKİ DOSTU ÖLÜM BİLE AYIRAMADI!

İKİ DOSTU ÖLÜM BİLE AYIRAMADI!

İsrail'in tüm dünyanın tepkisini çekmesine karşın Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılar sürerken, trajik hikayeleriyle birlikte can kayıplarının haberleri de gelmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'deki Katiba Meydanı'na 4 füzeyle düzenlediği saldırıda iki küçük çocuk hayatını kaybetmişti. İki yakın arkadaş Luay ile Emir'in hikayesi ve çektirdikleri fotoğraf ise geriye kalan son şey oldu.

26 Temmuz 2018 - 09:19 - Güncelleme: 26 Temmuz 2018 - 09:25

İsrail'in Gazze kent merkezine düzenlediği hava saldırısı sonucu 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Saldırı sonrası açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bombardımanın durmayacağını ifade etmişti. Saldırıyı kınayan Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, saldırının namaz vaktine denk gelmemesinin büyük bir faciayı önlediğini ifade etmişti.

Middle East Eye haber sitesi, 16 yaşındaki Luay Kahil ile 15 yaşındaki Emir el Nimra'nın şehit olmadan önceki son saatlerini anlattığı haberinde, çocukluklarından bu yana hiç ayrılmayan, Gazze'de herkes tarafından kardeş gibi oldukları bilinen iki dostun hikayesine yer verdi.

Habere göre, yaz tatili olduğu için Kahil, gündüzleri vaktini amcasının spor salonunda ve camide hafızlık yaparak geçiriyordu. İleride profesyonel sporcu olmak isteyen Nimra ise babasının ehliyet okuluna yardıma gitmişti.

Kahil ile Nimra, akşamüzeri her zamanki gibi buluşarak birlikte yemek yediler. Katiba Meydanı'nda diğer yakın arkadaşları Muhammed el Cemal ile buluştular. Meydanın yakınında futbol oynadıktan sonra, meydanda henüz tamamlanmamış bir apartmanın çatı katına çıkarak selfie çekmek istediler. Cemal, İsrail'in son zamanlarda artan saldırıları nedeniyle binaya çıkmadı. Kahil ile Nimra omuz omuza son selfielerini de burada çekti.

Cemal, "Yanlarından ayrılırken pazar günü buluşmak için sözleştik. İkisini de bir daha morgda göreceğim hiç aklıma gelmemişti" sözleriyle acısını paylaştı.

Görgü tanıklarına göre, füzeler Kahil ile Nimra'nın çatısında oturduğu binayı hedef aldı. Çok katlı bina anında yıkıldı. Enkaz ve şarapneller nedeniyle meydanda oynayan 12 çocuk daha yaralandı. Çok geçmeden iki yakın dostun cansız bedenlerine ulaşıldı. Nimra'nın annesi Maha, "Meydandaki saldırıyı öğrendik. İkisinin de orada olduğunu biliyorduk. Hemen taksi ile hastaneye geçtim. Radyoda şehitlerin isimleri okunacaktı şoförden kapatmasını istedim. Şehit oldukları içime doğmuştu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti