Reklam
  • Reklam
İftar sonrası rahatlatan çaylar

İftar sonrası rahatlatan çaylar

Bitki çayları sindirim sistemini rahatlatır ve vücudun kaybettiği sıvının geri kazanılmasını sağlar.

21 Mayıs 2018 - 10:53

Ramazan ayında beden dinlenme sürecine giriyor ve tüm sistemler kendi içinde yenileniyor. Oruç tutarak gün içinde uzun süre aç kalanların metabolizması iftar zamanında yediklerine göre çalışıyor. Bu sebepten iftarı açarken de daha sağlıklı bir vücuda kavuşmak için vitamin ve mineral bakımından zengin olan hurma ve hurma pekmezi tüketmek gerekiyor.

Hurma, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin büyük bir kısmını ilk etapta karşılıyor. Hurmanın devamında su ve sıvı gıdalar ile başlanmalı ve çorba sonrasında birkaç dakika ara verilmeli. Sahurda ve iftarda yoğurt ve süt gibi proteini yüksek gıdaların tüketimi de oldukça önemli.

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle vücudun sıvı kaybı fazla olmasına bağlı olarak kişide zihnen ve bedenen yorgunluk meydana geliyor. Bu sebepten dolayı ramazan ayında sıvı tüketimine oldukça dikkat edilmeli, siyah çay ve kahve tüketimi sınırlanmalı.

Vücudu zinde tutan ve aynı zamanda sindirim için kullanılabilecek bitkiler içerisinde ahududu, rezene, ardıç, barut ağacı, ısırgan yaprağı gibi bitkiler var.

Bu bitkilerin içerisinde; ahududu yaprağının toksin atıcı, rezenenin spazm çözücü ve gaz söktürücü, ardıç meyvesinin sindirim düzenleyici etkileri bulunuyor.

Ayrıca barut ağacı kabuğunun idrar söktürücü, ısırgan yaprağının ödem atıcı, Huş ağacı yaprağının ise antiseptik etkisi var.

Bu bitkiler ile yapılan karışımın içine aynı zamanda doğal kayısı da eklenebilir. Elde edilen bu bitki çayı ile sıhhatli bir ramazan geçirmek mümkün.

HAMİLELER DİKKAT! Hamileler ve tansiyon hastaları ise doktora danışmadan bitki çayı tüketmemeli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek