Reklam
  • Reklam
IFAB, UEFA’nın ofsayt önerisini reddetti

IFAB, UEFA'nın ofsayt önerisini reddetti

UEFA, futbolda kuralları belirleyen kuruluş olan IFAB'a (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) ofsayt kuralının düzenlenmesine dair öneride bulunmuştu. UEFA'nın önerisine göre, ofsayt çalınacak pozisyonlarda 12 cm hata payı bırakılmalı ve kural, bu kadar katı olmamalıydı. IFAB, bu öneriyi reddetti.

06 Ocak 2020 - 17:11

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), UEFA'nın ofsaytla ilgili düzenleme önerisini reddetti. Aston Villa-Burnley maçındaki milimlik ofsayt kararıyla iptal edilen gol kararının ardından artan tartışma, UEFA'ya kadar gitmişti. UEFA'nın önerisi ise şuydu: "Ofsayt, özellikle VAR sisteminin ardından milimlerle ölçülüyor ve bu durum karmaşaya yol açıyor. Bu nedenle kural değişmeli, alt sınır 12 cm olmalı" Nisan 2019'da konuyla alakalı açıklama yapan UEFA Başkanı Alexander Ceferin, "Burnunuz biraz uzunsa bile ofsayta düşme ihtimaliniz var. Bu bir karmaşa. 1 veya 2 santimetrenin ofsayt için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çizgiler de insan eliyle çizildiği için öznel oluyor ve tamamen objektif olamıyor. Bunu tartışmalıyız. Bazı önerilerimiz olacak" demişti.

IFAB'TAN RET GELDİ

Alexander Ceferin'in bu açıklamasının ardından UEFA'nın konuyla ilgili düzenleme talebi olması kaçınılmazdı. Nitekim UEFA, VAR sistemindeki bu zaafı gerekçe göstererek ofsayt kuralının değişmesi için IFAB'a öneride bulundu. IFAB idari direktörü Lukas Bruder ise Sportschau'ya yaptığı açıklamada "Herhangi bir değişiklik söz konusu değil. 1 santimetre de olsa ofsayt, ofsayttır. Çizgi çizildiğinde pozisyon ofsaytsa, VAR hakemleri bunu maçın orta hakemine bildirmek zorunda"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti