Reklam
  • Reklam
İCRAAT BAŞLADI Rıdvan Akgün yazdı...

İCRAAT BAŞLADI Rıdvan Akgün yazdı...

İzmir'de seçimler tamamlanalı  3 ay  oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere ilçe belediye başkanları seçimin ardından hızlı bir şekilde çalışmaya başladılar. 3 aydan bu zamana neler yapıldı, neler yapılıyor diye soracak olursak, aslında sadece neler yapılması gerektiğine dair planlar yapıldı. 3 ay gibi kısa sürede henüz somut icraat konulamadı.

01 Temmuz 2019 - 19:59

Bundan sonra kadrolaşmanın tamamlanıp ve belediyelerin borçlanmalardan kurtulmaları için çeşitli arayışların neticeye kavuşması ardından da hangi icraatlar ön plana alınacak bu konuşulacak. Bugüne kadar rutin işler ve planlama süreci kapsamında yapılması gerekenler yapıldı.

Vatandaşa sorduğumuz da,  "Henüz belediyelerden bir icraat görmedik ama beklentimiz oldukça  fazla, üç ay gitti kalan diğer aylar  içerisinde beklediğimiz hizmetleri görmek istiyoruz." dediler.

Kadrolaşmanın tam anlamıyla tamamlanmaması,  özellikle de mevcut kadrolar da başkanların çalışmasını engelleyebilecek kapasitede kişilerin var olması, verimli çalışmaya engel olduğundan bahsediliyor. Yeni kadroların netleşmesi için Temmuz ayının önemine dikkat çekiliyor.

CHP  içerisinde muhalefetin kendi belediye başkanlarının hizmetlerine yönelik  engeli, önceki bazı belediye başkanlarının da yeni belediye başkanlarına başarısız olsun diye hizmeti aksatacak boyutta daha önceki çalışma arkadaşlarıyla dirsek temasını kesmediği iddia ediliyor. Bu yeni seçilen başkanlar için tehlikeli bir durum ama ben böyle düşünmüyorum.

Karşıyaka Belediye Başkanı  Dr. Cemil Tugay, halkla kucaklaşıp hızlı bir şekilde odaklı çalışmalar yapmaya sorunları çözmeye başladı. Daha önceki yönetimden gelen yüksek borç miktarı kontrol altına alınarak bir mali disiplin sağlandı. Karşıyaka halkının ihtiyaçlarını karşılayacak icraatların hayata geçmesi için çeşitli alternatif çözünürlüklerle arayışa giren Tugay, "Çok yakın zamanda Karşıyaka halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, sosyal- kültürel ve ekonomik anlamda  projelerimiz hayata geçecektir. Bu konuda ekibime güveniyorum." açıklaması ile öz güvenini ortaya koydu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önceki belediye başkanın attığı gollere rağmen, işçi alımı, yüksek borç gibi, bir  yandan bu konu ile ciddi bir şekilde mücadele ederken, diğer yandan Çiğli için çalışmalar yapıyor. Perşembe günleri Çiğli Belediye Başkanı ve ekibi olarak halk günü organizasyonuna katılıp, belediyeyi vatandaşın ayağına kadar götürüyor. Her ne kadar bir icraat gibi gözükmese de vatandaş bu yaklaşımdan memnun.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sanayici ve halkın içerisinden biri olarak iletişim konusunda başarılı çalışmalara çoktan başlamış ve Bornova halkının beklentilerine cevap vermek için alt yapısını oluşturup doğru zamanda doğru kararla doğru icraatın adresi olmayı hedefliyor. Bornova'da yoğun bir tempoda hizmetlerini gerçekleştiriyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel olarak görevlendirdiği bir isim olan Narlıdere Belediye Başkanı iken güzel çalışmalara imza atan ve   şimdi ki başkan Ali Engin'e güzel bir miras bırakan Mimar Abdül Batur, genel başkanının özel görev verdiği Konak İlçesinde kentsel dönüşümü en kısa sürede başlatacağını bu konuda yetkilendirildiğini seçimlerden önce adeta haykırdı. Kentsel dönüşüm konusunda oldukça tecrübeli olan Batur, binaların bireysel yıkılıp yapılması yerine kentin dönüşümü için ada bazında veya mahalle bazında bu işe başlayacağını defalarca özel sohbetlerimizde ve Kanal İzmir TV ekranlarında söyledi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i 35 yıldır tanırım, CHP siyasetinin tam merkezinde örgütçü çalışmalarda partisinin disiplini dışına çıkmayan genel merkeze bağımlı çalışmalar yapan görev adamı olarak bilirim. Kendisi ile 1986 yılında Karşıyaka Müteahhitler ve İş Adamları Derneği'ni birlikte kurduk hatta ben Müteahhit olmadığım için "İş Adamları"nı ilave ettik siyasi tecrübeleriyle ve birikimiyle ıskaladığı Milletvekilliği sürecini Narlıdere Belediye Başkanı olarak taçlandırdı. En Büyük özelliği halkın içinden ve ulaşılabilir olması. Mantıklı projelere "Hayır" diyemeyecek Ali Engin, Narlıdere için başarılı olabileceğine inandığım bir başkan.  Seçim Beyannamesinde ne bahsediyorsa halkla buluşturacaktır.

Sonuç olarak: Başkanlara şimdiden kolay gelsin. İzmir halkının beklentileri çok büyük.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...