Reklam
  • Reklam
HUZURU, BARIŞI VE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

HUZURU, BARIŞI VE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Ali Yiğit, Kanal İzmir TV'de Politik Gündem programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

04 Haziran 2018 - 15:03

SEÇİME HAZIRIZ

Baskın bir seçim ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Yiğit '' biz seçime hazırız. Erken seçimi zaten biz istiyorduk. En fazla gündeme getiren de bizdik. Ancak onlar kaçtılar. Ardından ne olduysa Bir anda baskın seçim yapmaya karar verdiler. Bizi hazırlıksız yakalamaya çalıştılar. Ama başaramadılar. Biz seçime hazırdık zaten. Diğer partileri de hazırlıksız yakalamaya çalıştılar. Ancak biz İYİ Parti ve Saadet Partisiyle beraber anlaşarak Millet ittifakını kurduk. Ve oyunlarını bozduk.'' dedi.

HEPSİ SEÇİLECEK SIRADALAR

İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekiline de değinen Yiğit ''15 milletvekilimiz burada İYİ Parti'ye geçmiş ve tekrar partimize geri gelmişlerdir. Bu 15 milletvekilinden 12 tanesi 1.sıraya yazıldı. Diğer adaylarda seçilecek sıralarda. Ancak Tacettin Bayır kardeşimiz 6.sırada. Bu çok etik olmadı. Ancak ben yinede seçileceğini düşünüyorum. Partimiz de aynı şekilde düşünüyor'' dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN CHP'NİN İKTİDAR OLMASI

Biz 7 Haziran ile 1 Kasım arasında İzmir'de milletvekili adayları ile birlikte etkileşim halinde gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Yiğit '' Biz Ön seçime girdik ve ön seçimle 3. sıradan aday gösterildik. Mecliste en fazla önerge veren milletvekiliydim. Ama Şimdi listeye adımız yazılmadı. Sağlık olsun. Önemli olan burada CHP'nin iktidar olması. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olsun. Ülke düzelsin. Eğitim, sağlık, ekonomi hepsinin düzelmesi gerekiyor. Biz milletvekili olmuşuz olmamışız hiç önemli değil. Önemli olan iç huzuru, barışı sağlamak. Dış politikayı düzeltmek.'' dedi.

MUHARREM İNCE RÜZGARI ARKASINA ALDI

İYİ Parti ilk kurulduğu zamanlarda İzmir'de sorduğumuz her 2 - 3 kişiden 1 bir kişi, İYİ Partiye oy vereceğini söylüyordu. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklandıktan sonra kafası karışık olan seçmenimiz tekrar bize geri döndü. Siyaseti, ekonomiyi, politikayı çok biliyor. Ve tamamen hazır durumda. Rüzgarı arkasına almış durumda.'' diye konuştu.

 

BARIŞI VE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Muharrem İnce heyecan verdiğini belirten Yiğit ''O meydanları çok iyi kullanıyor. Cumhurbaşkanından çok daha fazla insan topluyor. Çok güzel mesajlar veriyor.Birleştirici, barışçıl, kimseyi ötekileştirmeden ve sevgiyi artıracağını düşünüyorum.Biz başından beri Parlamenter sisteme destekliyoruz. Ve kesinlikle parlamenter sisteme geri döneceğiz. Bir OHAL dönemi yaşıyoruz. OHAL'i kaldıracağız. Barışı ve adaleti sağlayacağız. Millet ittifakı olarak kardeşçe, beraber çalışmalar yapacağız.'' dedi.

ENFLASYONU NORMALE DÖNDÜRECEĞİZ

Konuşmasının son bölümünde İzmir'e değinen Yiğit ''İzmir Cumhuriyetin kalesidir. Cumhuriyet Halk Partisinin kalesidir. Hele ki Muharrem İnce ile birlikte rüzgarı arkamıza aldık. İnsanlar Muharrem İnce'ye sahip çıkacaklardır. Onun yetiştiği yer olan Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaklardır.Hangi esnaf ile konuşsam daha siftah yapamadık diyorlar. İnsanlar büyük bir sıkıntı içinde. Dolar yükselişte. EURO yükselişte. Muharrem İnce seçildikten sonra enflasyon normale dönecek. Dolar ve EURO normale dönecek.'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti