Reklam
  • Reklam
HER ŞEY YASAKLANDI!

HER ŞEY YASAKLANDI!

ABD`nin Rusya`ya getirdiği yeni yaptırımlar bugün yürürlüğe girdiği belirtildi. Yaptırım paketinde Rusya`ya `acil insani yardım` gerekmedikçe her türlü dış yardımın yapılması; silah ve hem askeri hem sivil amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatı yasaklandı. Ayrıca Rusya`ya hiçbir kurum, ajans tarafından veya ABD hükümetinden hiçbir araç üzerinden kredi, kredi garantisi ya da finansal destek sağlanmaması öngörüldü.

27 Ağustos 2018 - 12:26 - Güncelleme: 27 Ağustos 2018 - 12:28

ABD Dışişleri Bakanlığı belgesine göre, Skripal olayında dahil olduğuna dair hiçbir kanıt olmaksızın, Rusya'ya getirilen yeni yaptırımlar yürürlüğe girdi.

'ACİL İNSANİ YARDIM' DIŞINDA TUTULDU!

Belgede yeni yaptırımların Rusya'yı işbirliğine yaklaştıracağı düşünüldü. Yaptırım paketinde Rusya'ya 'acil insani yardım' gerekmedikçe her türlü dış yardımın yapılması; silah ve hem askeri hem sivil amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatı yasaklandı.

Pakette ayrıca Rusya'ya hiçbir kurum, ajans tarafından veya ABD hükümetinden hiçbir araç üzerinden kredi, kredi garantisi ya da finansal destek sağlanmaması öngörüldü.

Uzay alanında ve sivil havacılık güvenliği alanında teknolojilerin ihracat ve yeniden ihracatı ise yaptırımların dışında tutuldu. Yaptırımların aksi bildirilmedikçe en az 1 yıl yürürlükte kalacağı belirlendi.

Karara gerekçe olarak ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarının korunması gösterildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın İngiltere'nin Salisbury kentinde eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın zehirlendiği vakada kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarla ilgili Moskova'ya ekonomi ağırlıklı yeni yaptırımlar uygulanacağını daha önceden açıklamıştı.

Rusya ise yeni yaptırımlara prensip gereği karşılık verileceğini bildirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti