Reklam
  • Reklam
"Hedef 5 bin ton kiraz ihracatı"

"Hedef 5 bin ton kiraz ihracatı"

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Deng Li, Türkiye'den ülkesine yılın ikinci yarısında süt ve süt ürünlerinin gönderimine başlanacağını belirterek, "Bunların dışında bir dizi tarım ürünü için de görüşmeler devam ediyor." dedi.

16 Ağustos 2019 - 17:06

Kentteki bir termal otelde düzenlenen toplantıda, iki ülke ticari ilişkileri ve Türkiye'nin Çin'e mermer ihracatında ürün çeşitliliğinin artırılması için neler yapılabileceği değerlendirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Boztepe, büyükelçi Deng Li, Çin Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Liu Yuhua ile sektör temsilcileri katıldı.

Deng, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'den satın alınan mermerlerin Çin piyasasındaki mermerlerin yüzde 60'ını oluşturduğunu, bunların yüzde 5'inin de Afyonkarahisar'dan ihraç edildiğini söyledi. 

Afyonkarahisar kirazının da Çin pazarında yerini bulduğunu dile getiren Deng, "Turizm konusunda ise Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının yıllık 500 bini geçmesini bekliyoruz. Her geçen gün daha fazla Çinli turist Afyonkarahisar'a gelmeye başlıyor. Çin ve Afyonkarahisar arasındaki iş birliğinde elde ettiğimiz başarılar gerçekten çok mutluluk verici ama bizler bunu daha da artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti