Reklam
  • Reklam
HDP’ DEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

HDP' DEN İSTANBUL AÇIKLAMASI

HDP, Olağanüstü Parti Meclis toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede "HDP 23 Haziran'da İstanbul'da muhalefet güçleriyle birlikte bir seçim başarısının altına imza atacak" ifadeleri kullanıldı.

14 Mayıs 2019 - 10:01

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 23 Haziran İstanbul seçimine dair tavrını açıkladı. HDP PM, İstanbul'da CHP'nin Adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı.

HDP, Olağanüstü Parti Meclis (PM) toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Siyasal gelişmeler, açlık grevleri ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etme kararı gibi konulara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeleri yer verildi:

"ZİHNİYET AYNI"

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasına el koyarak İstanbul halkının siyasi iradesini gasp eden zihniyet ile Gülten Kışanak'ın mazbatasına el koyarak Diyarbakır halkının iradesini gasp eden zihniyet aynıdır.

KHK'Lİ ADAYLAR VE MECLİS ÜYELERİ

HDP'nin 96 belediyesine kayyum atayarak Kürt halkının iradesini gasp eden zihniyetle, KHK'li diye HDP'nin Bağlar, Tekman, Gökçebağ, Edremit, Tuşba, Çaldıran, Dağpınar belediye başkanları ve 56 belediye meclis üyesi ile Lice'nin köylerinde 10 muhtarın mazbatasına el koyarak halkın iradesini yok sayan zihniyet de aynıdır.

31 Mart'ta HDP'nin kazandığı Mardin, Cizre, Silopi ve İdil dâhil, 26 belediyeyi polis ablukasına alarak, güvenlik bahanesiyle belediye ile halk arasına dikilmek istenen tecrit duvarlarını tetikleyen zihniyet ne ise, tecridin kaldırılması amacıyla bedenlerini açlığa ve ölüme yatıran evlatlarının yaşaması için sokaklara çıkan anneleri yerlerde sürükleyen zihniyet de odur.

DEMOKRASİ İTTİFAKI

HDP'nin izlediği seçim stratejisi 31 Mart'ta Türkiye halklarının rahat bir nefes almasını sağlamış, demokrasi güçlerinin de mücadele yolunu açmıştır. Demokrasi mücadelesinin gelişip güçlenmesi için ancak muhalefetin demokrasi ittifakı içerisinde cesurca yer almasıyla mümkündür. Hak, hukuk ve adalet, tecrit dahil her türlü toplumsal soruna duyarlılıkla başlar.

İSTANBUL KARARI

23 Haziran'da da herkes için hak, herkes için hukuk, herkes için adalet hepimizin temel şiarı olmalıdır. HDP kurulduğu Ekim 2012'den beri 2 yerel seçim, 3 genel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı seçimi, 1 referandumla birlikte toplam 8 seçim deneyimi yaşamış, bütün seçimlerden başarıyla çıkmıştır. 23 Haziran'da da İstanbul'da muhalefet güçleriyle birlikte bir seçim başarısının altına imza atacak, gasp edilen halkın iradesinin, el koyulan mazbataların, yerlerde sürüklenen annelerin hesabını sandıkta oylarıyla soracaktır

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı