Reklam
  • Reklam
HAZİNE TAŞINMAZLARI KARŞILIĞINDA..

HAZİNE TAŞINMAZLARI KARŞILIĞINDA..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile başlattıkları Arsa Karşılığı Okul Yapımı Modeli ile kaynak çeşitliliğini artıracaklarını belirterek, "Bu model bir yandan yeni eğitim yapılarının yükselmesine imkan tanırken bir yandan da Hazine taşınmazlarının yeni projelerle değerlendirilmesine imkan veriyor." dedi.

04 Şubat 2019 - 12:11

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat  Kurum, Batıkent Mehmet Akif İnan İlkokulu'nda "Hazine Taşınmazları Karşılığında  Okul Yapılmasına İlişkin Protokol"ün imza törenine katıldı.  Bakan Selçuk, törendeki konuşmasına 2018-2019 eğitim öğretim yılının  ikinci döneminin hayırlı olması temennisini dile getirerek başladı. 

Eğitimin baş öznesinin insan olduğunu, insanın var olduğu mekandan  beslendiğini, o mekanın havasının insanın ruhuna can verdiğini anlatan Selçuk, bu  etkileşimin sonunda insanın ve toplumun geliştiğini vurguladı. Okulları da çok daha güzel ve yaşanabilir mekanlar haline getirme  sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Selçuk, eğitimde  zaman içinde birtakım değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu, bu değişimleri ise pilotlamalar sonucunda ortaya çıkan duruma göre planladıklarını dile getirdi.

Protokolün konusunun okul yapımında finansman çerçevesinde yeni bir  model olduğunu aktaran Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Bu modelle çocuklarımızın çok daha rahat okullarda, çok daha farklı  imkanlarla eğitim görmelerine fırsat sağlamaya çalışıyoruz. Okullarımızın bu tür  uygun mekanlara dönüşebilmesi için finansmanını da doğru modellememiz şart. Okul  yapımının finansmanında merkezi bütçeden ayrılan kaynakların dışında tıpkı  bugünkü protokolün konusu olduğu gibi diğer bakanlıklarımızla geliştirilen iş  birlikleri de çok önemli bir yer tutuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla  başlattığımız Arsa Karşılığı Okul Yapımı modeli ile kaynak çeşitliliğimizi  artırmış oluyoruz. Bu model bir yandan yeni eğitim yapılarının yükselmesine imkan  tanırken bir yandan da Hazine taşınmazlarının yeni projelerle değerlendirilmesine  imkan veriyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti