Reklam
  • Reklam
Hayvan Hakları İzleme Komitesi hak ihlallerini mercek altına...

Hayvan Hakları İzleme Komitesi hak ihlallerini mercek altına alıyor

Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar programına dahil olan Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin hazırladığı rapor, 2016 yılında 8 milyonun üzerinde hayvanın işkenceye maruz kaldığını gösteriyor.

02 Şubat 2018 - 13:51 - Güncelleme: 02 Şubat 2018 - 14:08

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun sekizinci Fark Yaratan’ı hayvanlara kötü muamele eden kişilere verilen cezaların caydırıcı olması için çalışan Hayvan Hakları İzleme Komitesi oldu.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Türkiye’de ilk kez tür ayırt etmeksizin tüm hayvan hakları ihlallerinin derlenmesi, arşivlenmesi, izlenmesi ve raporlanması amacıyla kuruldu. Hayvanlara kötü muameledeki artışa karşı mücadele eden komite, Türkiye genelinde tüm hayvanlara yönelik şiddeti raporluyor ve ilgili mevzuatın uygun bir şekilde değiştirilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca komite, hayvan hakları konusunda farkındalığın artırılması amacıyla uzmanların desteğiyle çocuklara yönelik tasarladıkları eğitim programını da uyguluyor. Bu eğitimlerin içeriği internet üzerinden de herkesin erişimine sunuluyor.

8 MİLYON HAYVAN ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Hayvanlara kötü muamele konusunda olumsuz örneklerin teşhirinden hukuk mücadelesine, medya dilinin analiz edilmesinden hak ihlallerinin raporlanmasına kadar birçok alanda çalışma yapan komite, hazırladığı raporlarla da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin hazırladığı rapor, 2016 yılında 8 milyonun üzerinde hayvanın işkenceye maruz kaldığını gösteriyor.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin fark yaratan hikayesini 2 Şubat 2018 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek