Reklam
  • Reklam
Günlük hayatta kullandığımız bir çok eşya yasaklanacak...

Günlük hayatta kullandığımız bir çok eşya yasaklanacak...

01 Haziran 2018 - 13:51

 Küresel bir konuya öncülük eden Avrupa Komisyonu (AK), sahillerde en çok karşılaşılan 10 ürüne dikkat çekti. Dünyada her yıl yaklaşık 300 milyon ton plastik üretiliyor ve her yıl yaklaşık 10 milyon ton denize ve okyanuslara karışıyor. Yalnızca Avrupa her yıl 25 milyon ton plastik atık üretiyor ve bunun yüzde 30'undan fazlası geri dönüştürülüyor.

Canlı sağlığını tehdit eden bu ürünlerin yasaklanmasını isteyen AB'nin tasarısı, kulak temizleme pamuğundan pipete, plastik çatal bıçaklardan, içecek karıştırıcılarına ve balon çubuklarına kadar bir çok ürünün yasaklanması planlanıyor. Yasaklanacak ürünlerin yerine de alternatiflerinin getirilmesi bekleniyor. 

Eğer tasarı ksbul görürse, AB üyesi ülkelerin tek kullanımlık bu plastik ürünlerini günlük hayatlarından çıkarması zorunlu hale gelecek. Ancak bu yasağın hayata geçirilebilmesi için AB üyesi 28 ülke ile Avrupa Parlamentosu'nun onayının alınması gerekecek. Bilim, plastiklerin mikroskobik parçalarının sofralarımıza geldiğini, ordan da akciğerlerimize geçtiğini gözler önüne serdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti