Reklam
  • Reklam
GAZİ OLDUKLARI KIBRIS’A 45 YIL SONRA GİTTİLER

GAZİ OLDUKLARI KIBRIS'A 45 YIL SONRA GİTTİLER

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Afyonkarahisarlı 26 Kıbrıs gazisi, 45 yıl önce savaştıkları toprakları tekrar görmek için KKTC'ye gitti.

15 Nisan 2019 - 15:36

Afyonkarahisar Muharip Gaziler Derneği ile Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gezi düzenlendi. Geziye dernek üyesi 26 Kıbrıs gazisi katıldı.

Gaziler, Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı önünden törenle uğurlandı.

Uğurlama törenine, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, eski Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve gazi yakınları geldi.

Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Aytaç Yusuf Hürkan, törende yaptığı konuşmada, gazilerden birinin savaştığı toprakları görmek istediğini kendisine söylediğini ancak konuşmalarından iki gün sonra vefat ettiğini söyledi.

Bunun üzerine dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a durumu anlattığını ifade eden Hürkan, "Kendisi çok üzüldü. tüm gazilerimizi Kıbrıs'a gönderme sözü verdi. Gerekli girişimler yapıldı. Garnizon Komutanımız kalacak yer konusunda bize destek oldu. Bugün 26 gazi arkadaşımız ile savaştığımız toprakları tesis ettiğimiz barış ortamında göreceğiz. Çok mutluyuz, vesile olanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Törende, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyesi seçilen dönemin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da bir konuşma yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek